Povežite se sa nama

Vijesti

ABAZOVIĆ: Imamo većinu koja ne može da izabere članove Tužilačkog savjeta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bivši Tužilački savjet bio je ekstremno politizovan, i zato je bilo neophodno donijeti Izmjene Zakona o državnom tužilaštvu, oko kojih je bilo velikih kontroverzi, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović

On je ocijenio da su kritike o Zakonu o tužilaštvu bile neutemeljene i da je tendencija tog akta bila da se dobije bolji Tužilački savjet.

“Nadam se da će taj Zakon brzo biti u Skupštini, ali to je samo nada. Niko više ne može da optužije Demokratsku partiju socijalista ni opoziciju. Imamo većinu koja ne može da izabere članove Savjeta”, rekao je Abazović.

On je, na okruglom stolu na kome je Akcija za ljudska prava (HRA) predstavila izvještaj o radu Tužilačkog savjeta, naveo da se paradoksi crnogorske zbilje nastavljaju.

“Članovi kojima će isteći mandati u januaru mogu da računaju da će u v.d. stanju moću da budu još neko vrijeme”, rekao je Abazović

On je naveo da je bilo konkretnih kritika na zakon ali da ostaje pri stavu da je dobar i da je u ogromnom broju usklađen sa predlozima Venecijanske komisije.

Kritike, kako je rekao, bi imale smisla da je Tužilački savjet svoj posao radio besprekorno.

“Međutim, taj Savjet je bio ekstremno politizovan i nije davao rezultate, ocjenjivao je tužioce na pogrešan način”, rekao je Abazović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije