Povežite se sa nama

Vijesti

Abazović: Želimo promijeniti imidž regiona kao sinonima za visoku korupciju, kriminal i nacionalizam

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Naša misija je da promijenimo imidž Zapadnog Balkana kao regiona koji je sinonim za visoku korupciju, organizovani kriminal i nacionalizam. Region treba nove političare koji neće biti opterećeni virusom devedesetih, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, tokom radne podjete Njemačkoj.

Govoreći na predavanju u sklopu Diplomatskog salona u Saveznoj državi Baden-Virtemberg, Abazović je istakao da Crna Gora ima sve predispozicije da bude izuzetno dobra u promovisanju evropskih vrijednosti i dobre regionalne politike na Zapadnog Balkanu, naročito imajući u vidu da je država koja je najdalje odmakla u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

U tom smislu, Abazović je naglasio da je važno da EU nastavi da podržava politiku proširenja, naročito za zemlje Zapadnog Balkana.

,,Potrebno je da se Crna Gora usredsredi na kvalitetne ideje i budućnost, koju će graditi sa novim ljudima, dobrom i pozitivnom energijom, kao i inovacijama u svim sektorima”, naznačio je Abazović tokom glavnog predavanja na ovogodišnjem Diplomatskom salonu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije