Connect with us

Vijesti

AGOVIĆ: Uprkos krizi realizovan niz projekata

Published

on

Svečanom sjednicom lokalnog parlementa u Petnjici je obilježen Dan opštine. U protekloj godini realizovan je niz infrastrukturnih projektata, uprkos krizi izazvanoj koronavirusom, istakao je predsjednik Opštine Samir Agović. On ističe izuzetan doprinos prethodne vlade, dijaspore i međunarodnih donatora razvoju te opštine. Apeluje na novu Vladu da podrži razvojne projekte koje je lokalna uprava kandidovala

Od vraćanja statusa opštine u Petnjici se iz godine u godinu život popravlja. Petnjičani su s pravom dobili priliku da upravaljaju svojom sudbinom i pokazalo se da je odluka državnih organa tada bila ispravna, istakao je predsjednik Opštine Samir Agović.

“Prethodna Vlada koja je bila Vlada kontinuiteta pružala je snažnu podršku za realiuzaciju kapitalnih projekata u svim sferama života. Naša cijenjena dijaspora postaje partner i saveznik, izdašno pomažu unapređenju saobraćajne i društvene infrastrukture. Iskoristili smo priliku da na našem, neupitno razvojnom putu koristimo pristupna sredstva EU i međunarodnih fondova”, kazao je Agović.

Ekonomski i infrastruktrni razvoj je iz godiine u godinu sve vidljiviji.

“A tome svjedoče činjenice da smo prošle godine sredstvima Vlade, dijaspore, lokalne uprave kao i međunarodnog fonda IFAD položili asfat na 24 kilometra opštinskih puteva i veoma smo ponosmni zbog tog nešeg rekordnog uspjeha”, kazao je Agović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije