Connect with us

Vijesti

ASK: Sa po 500 eura kažnjen premijer i sedam ministara

Published

on

Zbog toga što nijesu prijavili sve prihode i imovinu, Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su premijer Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije

“Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 eura”, navodi se u odgovoru Vijestima iz institucije na čijem je čelu Jelena Perović.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke.

Za one koji to ne urade, propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura. S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.

Prvog marta izdati su prekršajni nalazi za dva ministra – kapitalnih investicija, Bojanića i zdravlja, Borovinić Bojović, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatovića, vanjskih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a trećeg marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Prekršajni nalog na ime premijera izdat je 9. marta.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije