Povežite se sa nama

Vijesti

Bahati litijaš Aco Brinić pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, a napreduje u državnoj firmi: Ko zaustavlja odlazak na izvršenje kazne?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Viši sud u Podgorici potvrdio da je Brinić pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora u oktobru 2020. godine, kao i da su presudu proslijedili na izvršenje nadležnom Sudu. Međutim, očigledno da neko to zaustavlja, jer je nelogično da se nakon godinu presuda ne izvršava, a sa druge strane taj bahati litijaš napreduje u Morskom dobru

Tivćanin Aleksandar Aco Brinić u oktobru prošle godine pravosnažno je osuđen na dvije godine zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, ali presuda još nije izvršena, pa se sumnja da je riječ o sumnjivim radnjama.

Sumnje pojačava saznanje da je Brinić vrlo blizak sa Mladenom Mikijeljom, direktorom Morskog dobra. Mikijelj važi za potrčka predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića. Za neupućene Brinić je angažovan u Morskom dobru kao referent.

Iz Višeg suda u Podgorici potvrdili su da je presuda donijeta u oktobru, ali nijesu detaljno obrazložili kada će biti izvršena jer je to predato drugom Sudu.

-Pravosnažnom presudom ovog suda lice A.B. oglašeno krivim zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore i osuđeno na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. Presuda je poslata na izvršenje sudu izvršenja – saopštili su iz Višeg suda za portal Aktuelno.

Cijela priča je vrlo sumnjiva jer za odlaganje kazne moraju postojati jasni razlozi o odluke nadležnih organa. Ono što je poznato da Brinić sada na slobodi i da u svojoj firmi napreduje.

Brinić napao mladića nožem

Brinić je poznat po napadu na Duška Ševaljevića, odnosno kako je režimski tabloid Vijesti pisao, zbog “pokušaja ubistva”. Tako su Vijesti 3. januara 2017. godine objavile, da je Ševaljević saopštio da je napadnut nožem u centru Tivta bez ikakvog povoda.

-Zbog pokušaja ubistva Ševaljevića uhapšen je profesor fizičkog vaspitanja iz Radovića Aleksandar Brinić (28), koji je nakon policijskog zadržavanja pušten da se brani sa slobode. Viši tužilac Maja Jovanović potvrdila je Vijestima da je osumnjičeni pušten iz pritvora, te da će se tokom istrage utvrditi kako je došlo do teškog incidenta – objavljeno je ranije.

Brinić je sestrić predsjednika NVO Matica Boka Ivana Starčevića, kojeg Tivćani zovu “volonter”. Taj nadimak mu je dat jer navodno on kao predstavnik civilnog sektora neformalno vodi važne poslove opštine iz sjenke, a za to ne dobija novac. Navodno!? Starčević je jedno vrijeme bio zaposlen i u državnom preduzeću Vodacom.

Brinić je bio vrlo aktivan tokom litija u zimu i ljeto 2020. godine. Sve to očito je osililo ovog mladića pa se parkirao nepropisno i to samo što je tek počeo sa poslom u toj državnoj kompaniji.

Bio ispred Cetinjskog manastira po pobjegao od straha

Brinić je, kako nam je potvrđeno, bio jedan od učesnika na sramotnom iskazivanju podrške prošlog mjeseca ispred Cetinjskog manastira. Tada je, podsjetimo, manja grupa Cetinjana otjerala direktora Komunalnog preduzeća Budva Predraga Draga Ivanovića, Brinića i nekoliko Budvana koji su navodno htjeli da brane Cetinjski manastir. Ono što su nam saopštili izvori bliski Predragu Dragu Ivanoviću jeste da je upravo Brinić bio najviše uplašen od svih i da je vrlo “žurno” napustio Prijestonicu. Zbog toga mu se danas i smiju manje više svi u njegovom društvu.

Pogledajte u videu kako je to izgledalo, a primijetićete da mladić u crvenoj majici Brinić prvi odlazi.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije