Connect with us

Vijesti

Bečić: Cetinje simbol državnosti, neodvojivi dio kulturne i istorijske baštine našeg naroda

Published

on

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, uputio je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Prijestonice Dejani Dizdar i svim građankama i građanima čestitke povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje.

– Cetinje, kao srž identitetskog bića Crne Gore i simbol državnosti, neodvojivi je dio kulturne i istorijske baštine našeg naroda. Kroz svoju bogatu istoriju, Cetinje je iznjedrilo slavne vladare, duhovnike, vojskovođe i pjesnike, koji su svojim likom i djelom ostavili neizbrisiv trag u tradiciji države Crne Gore, na šta moramo biti ponosni – poručio je on.

Bečić u čestitki navodi da ovogodišnje obilježavanje Dana Prijestonice Cetinje u sebi nosi obavezu podsjećanja na slobodarsku i viteški izvojevanu pobjedu našeg naroda u borbi protiv fašizma.

– Na temeljima te antifašističke borbe, zaslugom Cetinjanki i Cetinjana, počiva i savremena Crna Gora, kao država koja je u potpunosti okrenuta evropskim vrijednostima. Obilježavajući jubilej 115 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, Prijestonica Cetinje ponijela je slavni epitet tvrdog uporišta demokratije i začetka parlamentarnog života, ustanovljavujući po prvi put predstavništvo građana, Narodnu skupštinu – navodi on.

Kao mjesto sa ogromnim turističkim potencijalom, Bečić je kazao da je uvjeren da će promocijom kulturnog i istorijskog nasljeđa, Cetinje uspjeti da se afirmiše kao mjesto prepoznatljive, bogate i autentične turističke ponude.

– Cijeneći nepravednu zapostavljenost u proteklim godinama i neophodnost privrednog razvitka vaše opštine, uvjeren sam da je pred građankama i građanima Cetinja put sveukupnog društvenog i ekonomskog prosperiteta, te vam u to ime još jednom srdačno čestitam Dan Prijestonice –  zaključio je Bečić.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    12.11.2021. at 10:35

    …rekao bi čovjek ,stalo mu do Cetinja i CG —a glasao za sramni zakon o vjeroispovijesti A vise gleda da se ne zamjeri Srbiji i SPC no CG — SVAŠTAČINA !
    Oce li biti kraj ovim ništavilama —prosli grozni a OVI užasni !
    valjda ce se pojaviti čovjek poput velikog S.P./lscg / koji će raditi i voljeti CG a poštovati ostale drzave …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije