Povežite se sa nama

Vijesti

Bečić: Cetinje simbol državnosti, neodvojivi dio kulturne i istorijske baštine našeg naroda

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, uputio je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Prijestonice Dejani Dizdar i svim građankama i građanima čestitke povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje.

– Cetinje, kao srž identitetskog bića Crne Gore i simbol državnosti, neodvojivi je dio kulturne i istorijske baštine našeg naroda. Kroz svoju bogatu istoriju, Cetinje je iznjedrilo slavne vladare, duhovnike, vojskovođe i pjesnike, koji su svojim likom i djelom ostavili neizbrisiv trag u tradiciji države Crne Gore, na šta moramo biti ponosni – poručio je on.

Bečić u čestitki navodi da ovogodišnje obilježavanje Dana Prijestonice Cetinje u sebi nosi obavezu podsjećanja na slobodarsku i viteški izvojevanu pobjedu našeg naroda u borbi protiv fašizma.

– Na temeljima te antifašističke borbe, zaslugom Cetinjanki i Cetinjana, počiva i savremena Crna Gora, kao država koja je u potpunosti okrenuta evropskim vrijednostima. Obilježavajući jubilej 115 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, Prijestonica Cetinje ponijela je slavni epitet tvrdog uporišta demokratije i začetka parlamentarnog života, ustanovljavujući po prvi put predstavništvo građana, Narodnu skupštinu – navodi on.

Kao mjesto sa ogromnim turističkim potencijalom, Bečić je kazao da je uvjeren da će promocijom kulturnog i istorijskog nasljeđa, Cetinje uspjeti da se afirmiše kao mjesto prepoznatljive, bogate i autentične turističke ponude.

– Cijeneći nepravednu zapostavljenost u proteklim godinama i neophodnost privrednog razvitka vaše opštine, uvjeren sam da je pred građankama i građanima Cetinja put sveukupnog društvenog i ekonomskog prosperiteta, te vam u to ime još jednom srdačno čestitam Dan Prijestonice –  zaključio je Bečić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
12.11.2021. 10:35

…rekao bi čovjek ,stalo mu do Cetinja i CG —a glasao za sramni zakon o vjeroispovijesti A vise gleda da se ne zamjeri Srbiji i SPC no CG — SVAŠTAČINA !
Oce li biti kraj ovim ništavilama —prosli grozni a OVI užasni !
valjda ce se pojaviti čovjek poput velikog S.P./lscg / koji će raditi i voljeti CG a poštovati ostale drzave …

Sponzor

Najčitanije