Connect with us

Vijesti

BIĆE RASPISANA MEĐUNARODNA POTJERNICA: Četvorica u pritvoru zbog pljačke pošte u Nikšiću, traga se za još tri osobe

Published

on

Mitar Knežević, Stojan Albijanić, Petar Zolak i Stefan Regojević uhapšeni su u okviru istrage oružane pljačke pošte u Nikšiću prilikom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, kazala je državna tužiteljka Maja Jovanović na pres konferenciji Uprave policije.

Kako je kazala, rezultati ove akcije su postignuti u izuzetnoj saradnji sa kolegama iz policije Bosne i Hercegovine.

-Podnijete su krivične prijave protiv sedam lica dok je za četri osobe određen pritvor. Tri osobe su u bjekstvu i za njima će biti raspisana potjernica- kazala je Jovanović.

Ona je upozorila medije da preuranjenim objavljivanjem podataka do kojih dođu mogu ugroziti postupak.

Rukovodilac grupe za suzbijanje krvnih delikata u Sektoru za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović podsjetio je da je 20.oktobra smrtno stradao Mrdak Ljubiša. Tada je, kako je kazao, više maskiranih počinalaca uz prijetnje oružjem od radnika ukralo 423.000 eura.

-Oni su se dovezli nisanom kaškai i onesposobili radnika pošte i radnike obezbjeđenja- kazao je Šćepanović.

On je kazao da je pretreseno na destine stanova u Crnoj Gori  i Bosni i Hercegovini, kao i da je pregledano 200 sistema video nadzora, a analizirane su telekomunikacije i prikupljeni brojni iskazi građana.

-Radi se o kriminalnoj organizaciji koja je formirana za izvršenje ovog krivičnog djela- kazao je Šćepanović.

On je kazao da je ova kriminalna grupa od juna planirala izvršenje ovog krivičnog djela, kao i da su tada nabavili auto i oružje i kretali se sukcesivno kako ih istražitelji ne bi povezali nakon izvršenja djela.

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Nikšić Radovan Radulović ukazao je na posvećenost i istrajnost svakog policijskog službenika u rasvetljavanju ovog krivičnog djela.

-Zahvaljujem se kolegama iz Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske koje su pomogle u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Nismo se obraćali javnosti povodom ovog događaja, jer smo htjeli da zaštitimo istragu- kazao je Radulović.

Od ukupno sedam lica koja su učestvovala u pljački pošte, njih pet su iz Banjaluke, dok su po jedan iz Trebinja i Nikšića, naveo je Radulović ističući da još uvijek ne mogu saopštiti ko je direktni izvršilac ubistva.

-Imamo dokaze o saizvršiocima ovog krivičnog djela- kazao je Radulović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije