Povežite se sa nama

Vijesti

BIVŠI DIREKTOR HE PIVA: Radonjić na godišnjem odmoru, za govor mržnje možda prekršajna kazna

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Više državno tužilaštvo podnijelo je Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje Danilovgrad, zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv bivšeg direktora HE “Piva” Radomira Radonjića, nakon što je policija prikupila sve neophodne podatke i postupak je u toku, saopšteno je Anteni M u dokumentu koji potpisuje portparolka Tužilaštva Lepa Medenica.

Međutim, ni više od mjesec nakon šovinističkih i mizoginih objava na Fejsbuku bivšeg rukovodioca, javnost nije upoznata sa odlukama Etičkog odbora Elektroprivrede Crne Gore o ovom slučaju!?

Izvršni direktor Nikola Rovčanin reagovao je odmah nakon incidenta osudivši Radonjićev govor mržnje i saopštio da je o povredi radne dužnosti upoznao članove Etičkog odbora EPCG, nakon čijeg će izjašnjenja, u skladu sa Statutom EPCG preduzeti dalje korake.

Da li je ta najava bila propagandna finta u mjestu?

Istog dana kada je Etički odbor trebalo da zasijeda, Radonjić je podnio neopozivu ostavku na funkciju direktora podružnice Hidroelektrana “Piva”, a javnost je ostala uskraćena za objašnjenje da li je Odbor, ipak, zasijedao i koje su, eventualno, odluke donijete?

Takođe, ostalo je nejasno da li je ostavkom prestalo i njegovo dalje radno angažovanje u Elektoroprivredi Crne Gore ili je premješten na neku drugu funkciju, odnosno poziciju?

Tim povodom Antena M se obratila EPCG iz koje je saopšteno da, poštujući odredbe Zakona o radu, Radomir Radonjić i dalje zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore, a trenutno je na godišnjem odmoru.

Pitanja na koju poziciju je premješten bivši direktor i koje odluke je donio Etički odbor, ostala su bez odgovora.

adonjić koji je kadar Demokratskog fronta, sa Fejsbuk naloga Radomir “Šole Srbenda” u više objava, pogrdnim imenima nazivao je pripadnike albanskog naroda i muslimane, Prijestonicu Cetinje “ustaškom opštinom”, Crnu Goru “ustaškom državom”, a poslanicu SDP- a Draginju Vuksanović-Stanković “dukljanskom rospijom” i “ženetinom”.

O ovom slučaju predmet je formirao i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, upozoravajući da oni u kontinuitetu ukazuju na društvenu opasnost koju izaziva širenje govora mržnje u javnom prostoru Crne Gore, a posebno kada u njima učestvuju nosioci odgovornih funkcija.

U pisanom odgovoru Tužilaštva saopšteno nam je da je ispitni postupak o objavama bivšeg direktora HE Piva u toku i da se nalazi u završnoj fazi.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije