Povežite se sa nama

Vijesti

Bivši direktori: Smjene nas nijesu povrijedile kao uvrede iz Ministarstva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Smijenjeni direktori obrazovnih ustanova poručili su da ih vrijeđa što ih resorno Ministarstvo naziva članovima i vojnicima pojedinih partija kao i da je to bio razlog njihovog imenovanja.

Direktori poručuju da su revoltirani nakon nedavnog nastupa državnog sekretara Damjana Ćulafića u parlamentu navodeći da su prinuđeni da se oglase i demantuju, kako su kazali, gomilu iznijetih neistina o razlozima naših smjena, odnosno o našem lošem i nesavjesnom radu.

-Naše smjene, koje su najavljivane mjesecima unazad, nijesu nas u tolikoj mjeri povrijedile i iznenadile kao sve ono što se desilo potom. Odnosno, ljaga koja se iz dana u dan iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta baca na nas i naš rad. Veoma nas vrijeđa to što smo od strane Ministarstva u svojim kolektivima i gradovima u kojima živimo obilježeni kao članovi i vojnici pojedinih partijskih struktura ,i da je to bio isključivi razlog našeg imenovanja- poručuju smijenjeni direktori.

Javnost, kako su naveli, mora da zna da su svi direktori imenovani u skladu sa zakonom u postupku sprovedenom po javnom konkursu , i da su svi direktori svoj posao obavljali savjesno, odgovorno, stručno u skladu sa zakonom, o čemu izmenju ostalog govore izvještaji Nastavničkih vijeća koji su dostavljeni Ministarstvu na njihov zahtjev neposredno prije razrješenja.

-Tvrdimo da su nase smjene vezane isključivo za nešto čemu nije mjesto u prosvjeti i nije u interesu obrazovnog sistema Crne Gore. Pribojavamo se da će sve to ostaviti dugoročne posljedice na obrazovanje u našj državi. O neosnovanosti naših smjena najbolje govori to da se u nedostatku stvarnih razloga za smjenu u više od stotinu dostavljenih rješenja o razrješenju navodi jedan te isti razlog.Kao razlog se navode propusti prilikom formiranja Školskih odbora ,za čije konstituisanje su bile neophodne prethodne aktivnosti Ministarstva a koje su u ovom slučaju izostale- dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo, podsjećaju smijenjeni direktori, nije delegirao svoje predstavnike u Školskim odborima i to je jedini razlog zašto nijesu formirani, a to je uzeto kao razlog svih naših smjena. Takođe, obavještavamo gospodina Ćulafića ,koji očito ne zna a tvrdi suprotno, da svi smjenjeni direktori nijesu uspjeli naći radni angažman, neki se nalaze na Birou rada u evidenciji za nezaposlena lica, dok neki rade sa polovinom norme ili manje časova na osnovu čega ostvaruju lični dohodak koji nije dovoljan za zadovoljene životnih potreba.

Molimo gospodina Ćulafića da se ubuduće suzdrži od ovakvih javnih nastupa u kojima iznosi neistinite i neprovjerene informacije vezane za nas i naš rad- zaključuju se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije