Povežite se sa nama

Vijesti

Bojanić: Završeni građevinski radovi na prioritetnoj dionici auto-puta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građevinski radovi na auto-put Podgorica-Boljare su završeni – saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ističući da je ostala poneka sitnica.

On je gostujući u “Bojama jutra” na TV Vijesti kazao da će auto-put će biti otvoren kad to odluče komisija za reviziju auto-puta i komisija za tehnički prijem, ne precizirajući kada će to biti.

Prema njegovim riječima, kada komisije utvrde da je bezbjedan, put će biti otvoren za saobraćaj, ističući da ne može da govori o datumu, jer bi sa teko miješao u nadležnost komisija.

Govoreći o rekonstrukciji dijela regionalnog puta od Mateševa do Kolašina, ističe da je više ličila na njivu nego na put, te da su radovi u toku.

– Biće afaltiran put, neće biti velikog ranga, oko 5,5 metara širine – kazao je Bojanić.

On je podsjetio da će putarina iznositi od tri do tri i po eura, a time će se, kako ističe Bojanić, plaćati i održavanje pluta. Auto-put će održavati kompanija “Monteput”.

– Putovanje će biti za 20 kilomatara kraće. Brže i bezbjednije će dolaziti do odredišta – kazao je on, ističući da će za one koji budu putovali svaki dan biće veliki trošak.

On je istakao da će vidjeti da u budućnosti iznađu neko rješenje po tom pitanju.

Što se tiče korišćenja auto-puta kada su u pitanju vremenske prilike, Bojanić kaže da saobraćaj može da bude zasutavljen na mostu Moračica za određena motorna vozila, ukoliko se bude radilo o ekstremnim vremenskim uslovima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije