Connect with us

Vijesti

BRITANSKA AMBASADORKA: Medoks se raspituje za Gojka Perovića?

Published

on

Iz Ambasade Velike Britanije u Podgorici su zvali mitropolita Joanikija Mićovića da se raspitaju o rektorskom statusu Gojka Perovića – tvrdi „Vidovdan”

„Međutim, uprkos intervenciji, Britanci nijesu ponudili da Cetinjsku bogosloviju stave na budžet, već Cetinjska bogoslovija ostaje na budžetu Republike Srbije”, navodi ovaj portal blizak Patrijaršiji Srbije.

U okviru čistke „amfilohijevskih” kadrova, koju je po nalogu Srbije Mićović sproveo u centralnoj mitropolijskoj administraciji, Perović, medijska zvijezda grupe „Vijesti”, nedavno je dobio degradirajući premještaj na parohiju u Podgorici – ali do daljnjega ostaje upravnik („rektor”) srednje vjerske škole SPC.

Sinod Crkve Srbije jedini ima ingerencije da postavlja i razrješava „rektora” na Cetinju. Postupak (re)izbora je u toku.

Bogoslovija na Cetinju se godišnje iz budžeta Republike Srbije finansira sa preko 200.000 eura.

Za „rektora” je Gojko Perović (49) postavljen davne 1999. godine, a po toj osnovi, uz redovnu platu parohijskoga sveštenika, mjesečno inkasira najmanje oko 1.000 eura. Perović je nesvršeni student Filozofskoga fakulteta. Diplomirao je 1999. na Bogoslovskome fakultetu u Beogradu, koji tada nije bio priznati dio Univerziteta.

Na spisku honorarnih sardnika bogoslovije je i dalje aktuelni premijer Zdravko Krivokapić.

Kako je zvanično objavljeno, ambasadorka Velike Britanije Karen Medoks je 15. juna ove godine bila na Cetinju kod Mićovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije