Povežite se sa nama

Vijesti

BS I “JEDNOGLASNO”: Manjine za vladu s Abazovićem na čelu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prijedlog lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja prema kojem bi manjine podržale Dritana Abazovića za predsjednika Vlade koju bi činile građanske partije, ali ne i DPS, jedno je od mogućih rješenja aktuelne političke krize, saglasni su sagovornici Pobjede, portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić i poslanik Albanske koalicije Jednoglasno Fatmir Đeka

Podsjetili su da je koncept manjinske vlade bio njihov prijedlog odmah nakon završetka parlamentarnih izbora i izrazili zadovoljstvo što je taj model sada prihvatljiv većini političkih subjekata.

“I onda nam se činilo da je to adekvatno rješenje, a vjerujemo da je i sada to most da dođemo do parlamentarnih izbora. Događaji su dobili dinamiku i ja se nadam da ćemo uskoro imati jasniju situaciju ne samo oko budućeg formata Vlade, već prije svega kuda ide ova država i ovo društvo”, istakao je Đeka.

Omeragić je kazao i da je to pokazatelj da Bošnjačka stranka vodi ispravnu politiku u interesu građana Crne Gore, ali i poručio da prije potencijalnog formiranja manjinske vlade predstoji još dosta razgovora u vezi sa političkim odlukama koje bi trebalo donijeti u narednom periodu.

“Potpuno je jasno da je trenutna Vlada izgubila podršku većine u parlamentu. Prijedlog koji je iznio naš kolega Nik Đeljošaj je jedno od mogućih rješenja. Ipak, predstoji nam još dosta razgovora u vezi sa političkim odlukama koje nas očekuju u narednom periodu”, kazao je Omeragić.

Smatra i da je sada mnogo važnije da se postigne dogovor oko modela buduće vlade, ciljeva koje bi trebalo da ostvari, ključnih državnih politika, te nastavka evropskog puta Crne Gore i kreiranja povoljnijeg ambijenta za manjinske narode.

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj juče je potvrdio da su spremni da podrže Abazovića za premijera i poručio da će taj prijedlog uputiti Građanskom pokretu Ura.

Ponovio je i da u eventualnoj manjinskoj vladi ne bi bili predstavnici DPS-a, ali da ne isključuje mogućnost da je čine Socijaldemokratska partija i Socijaldemokrate.

“To bi bilo najbolje rješenje političke krize. Vlada bi mogla da traje godinu, pa da onda idemo na parlamentarne izbore”, kazao je Đeljošaj agenciji Mina.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije