Povežite se sa nama

Vijesti

BURIĆ: “Pokušavaju da obezvrijede rad tužilaštva”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kontinuirani pokušaji da se rad i rezultati Državnog tužilaštva i državnih tužilaca umanje ili obezvrijede, neće nas pokolebati u primjeni ustavnih i zakonskih normi i odupiranju pokušajima političkog uticaja koji su sve očigledniji, poručio je v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, čestitajući Dane državnih tužilaca svim rukovodiocima i državnim tužiocima u Crnoj Gori

Burić je u čestitki naveo da od državnih tužilaca i u budućem periodu očekuje dosljednost u primjeni ustavnih i zakonskih normi i da se odupru pokušajima političkog uticaja koji su sve očigledniji.

“Mi smo se odlukom da svoj profesionalni put gradimo u okviru državnotužilačke organizacije obavezali da se u radu i djelovanju rukovodimo isključivo Ustavom i zakonima, uvažavajući principe istine i pravičnosti, sve u cilju uspostavljanja i očuvanja vladavine prava, kao vrhunskog načela savremenih demokratskih društava. Na tom putu nikada nije bilo, niti će biti prostora za dnevnopolitička uplitanja i uticaje, kojima se Državno tužilaštvo mora odlučno odupirati”, istakao je Burić.

Burić se obratio i kandidatima za državne tužioce i sa žaljenjem konstatovao da uprkos sjajnim rezultatima koje su ostvarili tokom inicijalne obuke Državno tužilaštvo nije u prilici da donese odluku o njihovom raspoređivanju.

“Zato vas molim za strpljenje, u nadi da će predstavnici zakonodavne vlasti najzad shvatiti koliko je važno omogućavanje nesmetanog funkcionisanja Tužilačkog savjeta, pred kojim su brojne odluke, među kojima je i ona o vašem raspoređivanju”, naveo je Burić i dodao da “kao vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i vaš kolega gotovo tri decenije, koristim priliku da pozovem državne tužioce da u ovom nezavidnom ambijentu pokažu mudrost, strpljenje i jedinstvo”.

V.d. Vrhovnog državnog tužioca apelovao je na sve državne tužioce da nastave sa predanim radom u borbi protiv svih vidova kriminaliteta i upravo na takav način potvrde profesionalni integritet i pokažu da su dostojni važne funkcije koju obavljaju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije