Povežite se sa nama

Vijesti

CAREVIĆ: Mnogima smeta uspjeh, radujem se ako me smjene

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mediji su danas objavili nezvanične informacije da su četiri partije na lokalnom nivou pred formiranje koalicije (broje ukupno 10 od 33 odbornička mandata), te da žele da osim Carevića smijene i šefa budvanskog parlamenta Krsta Radovića (Demokrate)

Gradonačelnik Budve i lider budvanskog Demokratskog fronta Marko Carević poručio je da najava osnivanja koalicije Demokrata, SNP, Prave Crne Gore i Građanskog pokreta URA nije ništa novo za njega, jer taj savez od kada je on stupio u politički život Budve radi protiv njega.

Mediji su danas objavili nezvanične informacije da su četiri partije na lokalnom nivou pred formiranje koalicije (broje ukupno 10 od 33 odbornička mandata), te da žele da osim Carevića smijenje i šefa budvanskog parlamenta Krsta Radovića (Demokrate).

Upitan li je spreman da se povuče sa funkcije kako bi se politička kriza u gradu riješila, Carević je kazao da ga raduje ako ga smjene, te da je očito da im smeta to što je Opština Budva uspjela u izuzetno teškim uslovima da ostvari rekordno punjenje budžeta, da se ne zaduži ni centa, ali i da vrati milonske obaveze od presuda.

„Taj savez i pokušaj moje smjene je od prvog dana od kada sam stupio uopšte u politički život Budve. To nije slučajno. Mi smo obećali građanima da ćemo mijenjati stvari, a ne da ćemo nastaviti kontinuitet. Ono što kao rezultat imamo danas je da j korupcija svedana na nulu, a da imamo prvi put pozitivan rebalans budžeta čak 4,7 miliona eura. I to je za kolege najveći problem“, naglasio je Carević.

Prema njegovim riječima iako je budžetom bilo predviđeno da Opština ove godine usljed korona krize može da se zaduži četiri miliona eura, nije se zadužila ni eura.

„Imali smo presude na štetu budžeta od čak tri miliona eura, koje smo na današnji dan servisirali sa 2,4 miliona eura . Kada to saberete imamo 12 miliona eura viška. Dakle, davno sam rekao da u Crnoj Gori samo da se ne krade puniće se budžet. Očito da mnogima to smeta. A ja ću najviše dobiti kada odem. Tako da se radujem da me smijene, meni će biti puno lakše, imaću puno veći lični interes“, poručio je Carević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije