Povežite se sa nama

Vijesti

CAREVIĆ NUDI OPCIJE: Radović da se povuče, pa ja a da gradonačelnik bude Jovanović

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jedna od opcija za razrješenje političke krize u Budvi mogla bi biti da predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović podnese ostavku, pa da predsjednik opštine Marko-Bato Carević podnese ostavku a da za novog predsjednika opštine bude izabran Nikola Jovanović. To je potvrdio Carević, ističući da je spreman da se povuče, ali ne u paketu, te tvrdi da prvo treba da se povuku drugi koji su, kako je rekao, ušli u politiku zbog zadovoljenja ličnih interesa i koji su decenijama sarađivali sa režimom DPS-a

“To je jedna od opcija”, rekao je Carević, upitan da li je realan predlog da se Radović povuče, potom on, a da za novog predsjednika opštIne Budva bude izabran Jovanović.

Carević je rekao da imaju materijala koji ukazuje na nezakonitosti kod još funkcionera poliitčke grupacije kojoj pripada Krsto Radović. Predsjednik budvanske opštine je za “Adria TV” naglasio da želi da se sve ispita, pa i njegovo postupanje, ali svakako postupanje Radovića i funkcionera Demokratske Crne Gore.

“Možemo serijale da objavimo. Kad već pričamo o patriotizmu i poštenju, da vidimo šta ko ima, a ja jedva čekam ovaj zakon o porijeklu imovine. Ako uspiju da demantuju to što tvrdimo, kleknuću do poda u znak izvinjenja, ali imamo mi još činjenica i dokaza, koje nije moguće osporiti. Biće vremena da kažemo, čini mi se da će ovo da traje”, naveo je Carević.

On je kazao da politika nije njegov život, već ekonomija.

“Ja sam se potrudio da imam nekoga ko će dostojno da me zamijeni a to je Jovanović. Kad budem odlazio, otići ću jer ja želim da odem”, ukazao je Carević.

On je istakao da su prijevremeni izbori u Budvi uvijek realnost.

“DPS danas ne bi imao više od mandata ili dva. Ipak, veliki dio ljudi iz DPS-a je promijenio uniformu a maniri su ostali. To tako neće moći. Ja sam došao da mijenjam svari”, kazao je Carević.

On je rekao da mu je premijer Zdravko Krivokapić, dok je bio mandatar, za formiranje Vlade, ponudio da bude potpredsjednik Vlade.

“Odbio sam i zahvalio se na ponudi”, naveo je Carević.

Aktuelni predsjednik Opštine Budva navodi da bi u eventualnoj novoj vladi mogao da prihvati neki resor koji je vezan za ekonomiju.

“Mislim da bih to mogao, a da li bih to prihvatio, u ovim političkim okolnostima sigurno ne”, kazao je Carević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije