Povežite se sa nama

Vijesti

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA: Cetinje nezamjenjivi dio uspješne crnogorske priče

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Cetinje sa svojim ljudima i svojom kulturnom riznicom nezamjenljivi je dio i savremene uspješne crnogorske priče, kao što je bilo kroz svu našu istoriju, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, u čestitki povodom Dana Prijestonice Cetinje

Đukanović u čestitki navodi da je “ovaj veliki datum jedan u nizu istorijskih obilježja kojima se diči Cetinje i Crna Gora”.

“Simbol velike pobjede u slavnoj antifašističkoj borbi u kojoj se naša Prijestonica uzdigla na pijedestal Grada Heroja.  Kao što je i Cetinje simbol crnogorskog slobodarstva, temelj slavne istorije Crne Gore, sinonim naših velikih ratnih podviga, mirnodopskih uzleta i viševjekovnog utemeljenja naše države u evropskom civilizacijskom krugu. Potvrdili smo to i prije petnaest godina kada smo s Cetinja krenuli u kampanju za obnovu državne nezavisnosti nakon gotovo jednog vijeka i vratili se u Prijestonicu da ovjerimo najveću pobjedu današnjih generacija, koje su dostojni nastavljači slavne crnogorske tradicije”, rekao je Đukanović.

Stvorena mirnim, demokratskih putem, Crna Gora je danas, kako navodi predsjednik, uvažena članica NATO i lider u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, čija se zastava ponosno vijori na Ist Riveru, prepoznata po svom multietničkom skladu kao važan faktor regionalne stabilnosti.

“Cetinje sa svojim ljudima i svojom kulturnom riznicom nezamjenljivi je dio i savremene uspješne crnogorske priče, kao što je bilo kroz svu našu istoriju. Svoju privrženost Crnoj Gori, građansku hrabrost i odlučnost da se stane u odbranu savremenih dostignuća naše države, Cetinjanke i Cetinjani ponosno pokazuju i u ovom vremenu, bremenitom brojnim izazovima na unutrašnjem i širem planu”, navodi u čestitki.

Ističe da je to sigurna garancija ispravnosti našeg evropskog kursa, izgradnje modernog građanskog društva i državnih institucija po mjeri evropskih  standarda, a time i stabilnog okvira za dostizanje i evropskog kvaliteta života za naše ljude.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije