Connect with us

Vijesti

CRNOGORSKA KULTURNA MREŽA: Vlada finansira projekat crkve koja ruši Crnu Goru

Published

on

Vlada Crne Gore je donijela odluku da finansira izradu projektne dokumentacija za izgradnju Hrama u Budvi koji će biti u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve koja radi na rušenju naše države, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM)

Kako navode, za rubriku “vjerovali ili ne” je ova odluka iz razloga što SPC negira postojanost crnogorske države, nacije,identiteta, i krade kulturno nasleđe Crne Gore.

“Ovakva odluka Vlade Zdravka Krivokapića je veliki šamar i poniženje za građansku Crnu Goru kojoj je SPC u temelj postavila tempiranu bombu”, poručuju iz CKM-a.

Kako dodaju, evidentno je da je ovaj gest premijera dil sa SPC od koje za uzvrat očekuje podršku ove vjerske zajednice Demokratama na narednim izborima.

“Ova Vlada je još jednom pokazala da služi interesima druge države i da je pored ličnih neslaganja Andrija Mandić i Milan Knežević drže na uzdu. Pošto će se izgradnja vjerskog objekta SPC finasirati iz budzeta građana ovim putem pozivam premijera Zdravka Krivokapića da javno kaže hoće li u Hramu biti dozvoljeno služenje liturgija sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve? Premijer Krivokapić je ovim gestom još jednom pokazao da radi istu misiju kao Savo Fatić 1918. godine”, zaključuju iz CKM-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije