Povežite se sa nama

Vijesti

Crnogorski pokret o progonu Zekovića: Najbjednija farsa i bezobrazluk vlasti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorski pokret dao je podršku građanskom aktivisti i generalnom sekretaru Crnogorskog helsinškog odreda Aleksandru Saši Zekoviću povodom progona od strane državnih organa.

– Samo nerazumna vlast misli da se vlast može sačuvati golim nasiljem, zaplašivanjem i progonom pojedinaca. Nije sadašnja vlast u Crnoj Gori prva koja se dokopala institucija sile i umislila da represijom i strahom može spriječiti građane da pruže otpor autoritarnoj, nedemokratskoj i nekompetentnoj vlasti, koja vrši deskriminaciju većinskog dijela građana Crne Gore, osokoljena podrškom sa strane od istorijskih neprijatelja crnogorske države i nacije. Niti će biti prva koja će iskusiti biblijsku poruku „ko se mača laća …“ – kazali su u Crnogorskom pokretu.

Pokušaji privođenja, saslušanja i maltretiranja građana Crne Gore zbog učešća u protestu na Cetinju 5. septembra veoma liče, kako kažu u Crnogorskom pokretu, na neka vremena u kojima je Crna Gora bila pod okupacijom i u kojem su proganjani njeni rodoljubi i patrioti.

– Namjera vlasti da oktroiše glavnog organizatora protesta je teška zloupotreba sistema represije i pravosuđa, iako je svima poznato da je glavni organizator protesta Crkva Srbije i vlada Crne Gore. Nikakav drugi organizator nije bio potreban za okupljanje na Cetinju, jer nijednom crnogorskom patrioti nije ni bio potreban poziv. To je bila njegova dužnost. Oni koji su pratili društvene mreže, a sigurni smo da ih je pratila i policija, znaju da je odlazak na protest bio opšti konzensus svih koji su tamo bili i da im nije je trebao niko da ih pokrene. Svi su oni organizator – istakli su u saopštenju.

U Crnogorskom pokretu navode da oni koji poznaju Aleksandra Sašu Zekovića znaju o kakvoj se osobi radi i o njegovoj privrženosti poštovanju prava, zakona i običaja demokratskog i civilizovanog društva.

– Znaju to i pripadnici policije sa kojima je sarađivao dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Namjera da se Saša Zeković napravi, silom na sramotu, odgovornim za organizaciju protesta je najbijednija farsa i bezobrazluk sadašnje vlasti koji im se ne smije dopustiti. Upozoravamo vlasti Crne Gore da se ne zanose i uznose previše i umišljaju da im je sve dozvoljeno. Nezadovoljstvo i ogorčenost koji tinjaju u vazduhu su ogromni. Podijele nikada izrazitije. Sve to bi za odgovornu vlast bilo upozorenje za smirivanje, a ne podsticanje tenzija. Tim prije što je svakim danom sve manje onih koji ih podržavaju! Apsolutna podrška Saši – poručuju u Crnogorskom pokretu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije