Povežite se sa nama

Vijesti

Danas u Briselu Međuvladina konferencija sa Crnom Gorom: Sumiraju nalaze iz Izvještaja EK, zatvaranje poglavlja nije tema

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Politička međuvladina konferencija između Crne Gore i Evropske unije, druga po redu, biće održana danas u Briselu.

Crnogorsku delegaciju predvodiće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a u njoj će biti i glavna pregovaračica Crne Gore sa EU Zorka Kordić.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja na Tviteru su naveli da za Crnu Goru konferencija predstavlja dobru priliku da, kroz jasnu viziju prioriteta za naredni period, potvrdi da je članstvo u EU njeno strateško opredjeljenje i ključni vanjskopolitički cilj.

– Za Crnu Goru ova konferencija predstavlja dobru priliku da, kroz jasnu viziju prioriteta za naredni period, potvrdi da je članstvo u EU njeno strateško opredjeljenje i ključni vanjskopolitički cilj – navodi se na Tviter nalogu Ministarstva.

Crnogorsku delegaciju je trebalo da predvodi premijer Zdravko Krivokapić, ali je otkazao posjetu.

Iz Evropske komisije su kazali da se raduju Međuvladinoj konferenciji sa Crnom Gorom, gdje će Vlada biti predstavljena na nivou ministara.

– Kao što je već ranije rečeno, EU očekuje da sve crnogorske institucije i političke partije rade zajedno konstruktivno, u skladu sa svojim ustavnim mandatima, kako bi pokrenule reforme vezane za EU, u duhu odgovornosti i u interesu građana – ističe portparokla EK Ana Pisonero Hernandez.

Iz Kancelarije za pregovore sa EU, Pobjedi su ranije kazali da će predstojeća MVK biti prilika za sumiranje nalaza i preporuka iz posljednjeg izvještaja Evropske komisije za Crnu Goru i ukazivanje na ključne pravce djelovanja.

– Od crnogorske strane se očekuje da predoči jasne planove za naredni period u smislu adresiranja preporuka iz Izvještaja. U tome ćemo naročiti akcenat staviti na planove u oblasti vladavine prava i planove za ekonomski oporavak, kroz Program ekonomskih reformi i program „Evropa sad!“ Ovo naročito imajući u vidu da ekonomski kriterijumi čine sastavni dio klastera Temeljna poglavlja u kontekstu revidirane metodologije – naveli su iz KEI.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije