Povežite se sa nama

Vijesti

DANILOVIĆ: Novi izbori neće otkloniti naše slabe tačke

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vanredni parlamentarni izbori neće otkloniti slabe tačke vladajuće većine i nemogućnost postizanja kompromisa, a i nakon njih bi se našli u sličnoj situaciji, ocijenio je za Portal RTCG lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović

Komentarišući stavove Demokratskog fronta (DF) da je za taj politički savez završena faza u vezi sa rekonstrukcijom Vlade Crne Gore, Danilović je rekao da je želja za iskrenim dogovorom ključna, ali da upravo ona nedostaje na svim stranama.

Čarobnih rješenja, kako je rekao, nema u ovakvim prilikama.

“Naša međusobna svadljivost najviše šteti upravo nama, pa je to opominjuća pravda. Svi će biti na gubitku ne bude li se uhvatio posljednji voz za dogovor. Izbori katkad ništa ne riješe, a nigdje nije rečeno ni da se komplikovane situacije obavezno razriješe na biralištima. Naprotiv, uvijek slijede razgovori gdje se vidi politička snaga i mudrost pojedinaca”, kazao je Danilović za Portal RTCG.

Smatra da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora “i nije neka velika politička strategija”, jer su oni, kako je pojasnio, “dati kao mogućnost i u vanrednim okolnostima”.

“Oni međutim neće otkloniti naše slabe tačke i nemogućnost postizanja kompromisa. I nakon njih mogli bismo se suočiti sa identičnom situacijom, a ja bih se i kladio da bi bilo tako”, uvjeren je Danilović.

Nema, kaže, ništa protiv izbora nove Vlade u okviru iste većine, samo smatra da je “taj postupak značajno komplikovaniji”.

“Izbor nove Vlade sa eventualno novim ili dodatim partnerima traži nove preduslove i sporazume. U krajnjem, takve mogućnosti bi već morali provjeriti na izborima, jer je demokratski pošteno. Pitanje je, međutim, jesmo li zakonski i infrastrukturno spremni za njih ili smo dužni da ostanemo zajedno do trenutka kada ćemo zaista imati prve slobodne i poštene izbore”, pojasnio je naš sagovornik.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije