Povežite se sa nama

Vijesti

DANILOVIĆ: UCG neće glasati za nepovjerenje Vladi Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ujedinjena Crna Gora glasaće protiv nepovjerenja Vladi i skraćenja mandata parlamentu, saopštio je lider te partije Goran Danilović

“Ujedinjena Crna Gora glasaće protiv nepovjerenja Vladi. Razlozi su više nego jasni: odavno tvrdimo da Vladi treba ozbiljna rekonstrukcija, ali nećemo dopustiti da nam dodatno ekstremizovani DPS i njen pogubljeni lider određuju mjeru uspješnosti i kvaliteta rada”, rekao je Danilović.

On smatra da nije normalno, ni politički moralno da “Đukanović godinu dana nakon formiranja nove Vlade i nakon što pokušava iz dana i dan da zametne kavgu i nesreću među građanima, drži lekciju o političkom poštenju”.

“Tek onoga trenutka kada upravo on bude lišen svake političke i državničke funkcije u Crnoj Gori možemo govoriti da je proces promjene zaokružen. Sa ‘njegovom DPS’ Ujedinjena Crna Gora neće ni rušiti, ni graditi. Nadamo se da u našoj većini nema nikoga toliko alavog i sklonom političkom suicidu da Đukanoviću pruži ruku spasa i zaboravi mu sve one užasne batine kojima je decenijama prijetio i darivao vlastite građane”, rekao je Danilović.

Vlada, kako je rekao, mora da se mijenja, “ali te promjene nam neće diktirati DPS koji bi da nas vrati u decenije diktature i plaćenog rodoljublja”.

“Ujedinjena Crna Gora neće glasati ni za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore u ovom trenutku jer smo obećali građanima usvajanje nekoliko ključnih zakona koji su isključiva nadležnost Skupštine. Naše kolege moraju da se dogovore oko Tužilačkog savjeta jer taj dogovor će otvoriti novi put u dostizanju pravde. Idemo, dakle, redom, ako treba i ubrzano ali na tom putu ne možemo ruku pod ruku sa nepromijenjenim i prijetećim DPS-om. Ko im god pomogne odmogao je slobodi i pravdi”, poručio je Danilović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije