Povežite se sa nama

Vijesti

DELEGACIJA EU: Odluka o aferi “Tači” u rukama nacionalnih vlasti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na nadležnim nacionalnim vlastima je da odluče da li ima osnova za istragu i da osiguraju vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni odgovor, poručeno je za Portal RTCG iz Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, na pitanje da prokomentarišu aferu “Tači”. Albanski bivši naftni tajkun Rezart Tači pomenuo je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u kontekstu sumnjivih međunarodnih isplata. Đukanović i Prva banka, čiji je pojedinačno najveći akcionar njegov brat Aco, negiraju da su umiješani u bilo kakve nezakonitosti

Iz Delegacije EU naveli su da je odluka u rukama nadležnih nacionalnih vlasti.

“Ne komentarišemo navode, niti krivične istrage koje se vode u državama članicama EU. Na nadležnim nacionalnim vlastima je da odluče da li ima osnova za istragu i da osiguraju vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni odgovor”, kazali su nam iz Delegacije EU.

Predsjednik Milo Đukanović kazao je da je informisan da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet povodom navoda Rezarta Tačija, koji ga pominje u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima, članovima “Koza Nostre”. Rekao je da se raduje efikasnom postupanju tužilaštva i da će se odazvati pozivu bilo kojeg državnog organa.

Đukanović je rekao da je “manje-više u odnosu na ovu temu sve rečeno i da je riječ o potpuno iskonstruisanoj aferi”.

Ime Đukanovića, i njegovog brata Aca, pomenuto je u dokumentu suda u Palermu, koji se bavi ovim slučajem.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije