Povežite se sa nama

Vijesti

DF: U jeku priče o popisu, koji je spriječila Vlada, mjestom direktora Monstata nagrađen DPS-ovac

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Dolaskom čovjeka iz DPS na čelo Monstata, po izričitoj želji ministra Spajića, građanima se šalje jasna poruka da popisa u Crnoj Gori neće biti ni sljedeće godine. Na ovaj način, vlada sprečava da se prvi put nakon Drugog svjetskog rata održi popis koji bi realno prikazao stanje u Crnoj Gori”

Demokratski front optužio je Vladu Crne Gore, premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da su imenovanjem Miroslava Pejovića za v.d. direktora Monstata poslali poruku da popisa stanovništva neće biti ni naredne godine.

U saopštenju DF je Pejovića označio kao “provjerenog DPS-ovca”.

“Vlada Crne Gore, a naročito Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, nastavlja da na najodgovornije pozicije imenuje dokazane članove Demokratske partije socijalista (DPS) i satelita te partije”, kazali su iz ovog političkog saveza i dodali da je javnost nedavno upoznata da su gotovo sve važne funkcije u tom ministarstvu zauzeli članovi predsjedništva Socijaldemokrata i kadrovi iz vlade Duška Markovića.

“Sada je obznanjeno da je i mjestom direktora Monstata nagrađen provjereni DPS-ovac, i to u jeku priče o popisu stanovništva, koji je trebao da se održi ove godine, ali je to direktno spriječila vlada Zdravka Krivokapića”, kazali su iz DF-a.

Tvrde da se izbor direktora Monstata dogodio bez prethodnih konsultacija sa parlamentarnom većinom, što je samo novo kršenje dogovora parlamentarne većine i Vlade.

“Dolaskom čovjeka iz DPS na čelo Monstata, po izričitoj želji ministra Spajića, građanima se šalje jasna poruka da popisa u Crnoj Gori neće biti ni sledeće godine. Na ovaj način, vlada sprečava da se prvi put nakon Drugog svjetskog rata održi popis koji bi realno prikazao stanje u Crnoj Gori. Prevareni su glasači koalicije ZBCG, kojima je Krivokapić u izbornoj kampanji nazdravljao i čestitao održavanje poštenog popisa”.

Dodaju da je i ovaj slučaj pokazao da su “Krivokapić i njegovi puleni” teško obmanuli građane koji su donijeli pobjedu 30. avgusta, a koji su očekivali da se raskrsti sa politikom bivšeg režima i da se, “naročito na popisu, pokaže da se Crna Gora nakon decenija asimilacije srpskog naroda vratila sebi i tradicionalnim vrijednostima”.

Navode da je DF 11, avgusta poručio Krivokapiću da Vlade neće biti ukoliko popis stanovništva ne bude održan do kraja godine, što je, kako navode, bila zakonska obaveza izvršne vlasti.

“Godinu dana nakon formiranja Vlade jasno je da je priča o demontaži bivšeg režima bila jeftina propaganda i šarena laža, a u stvarnosti, što su i pojedini iz vlade i priznali, nastavlja se kontinuitet unutrašnje i spoljne politike Mila Đukanovića. Zato DF traži izbor nove Vlade, i to je jedini logičan izlaz iz ove teške situacije, u kojoj imamo DPS na većini mjesta gdje je i ranije bio DPS. Došlo je vrijeme da se međusobni politički računi svedu, a DF neće lagati svoje pristalice i preuzimati odgovornost za one kojima data riječ i čvrsti dogovor ne znači ništa”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije