Povežite se sa nama

Vijesti

DIPLOMATSKI BOŽIĆNI BAZAR: Humanost ni ove godine neće izostati

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Međunarodni humanitarni diplomatski Božićni bazar održava se danas u podgoričkom Delta sitiju, a ove godine učestvovaće 18 ambasada koje će se predstaviti sa svojim predstaviti, te dodatnih šest koje neće biti u šoping centru, ali su uputili novčana sredstva

Zorica Mišković-Pavićević iz Međunarodnog ženskog kluba kazala je u Jutarnjem programu TVCG kazala je da svake godine pokušavaju da odaberu institucije i porodice kojima je novac najpotrebniji.

“I ove godine će fokus biti na gradove sa sjevera. Upućen je dopis nama prije nekoliko nedjelja iz Andrijevice. Tamošnji Dom zdravlja nam se obratio sa zahtjevom da pomognemo, mi smo sa zadovoljstvom to prihvatili i dio novca će ići njima. Takođe tu su i osnovna škola i vrtić iz Mojkovca”, rekla je Mišković-Pavićević.

Ona je kazala da je Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) juče pripremila blizu 200 paketa hrane i hemije i dostavila bazaru.

“Već imamo blizu 100 porodica, koje su prošle godine dobile slične paketa, koje su već na naš Fejsbuk pisali u nadi da će i ove godine dobiti te pakete”, rekla je ona.

Ove godine će, u odnosu na ranije, imati malo drugačiju lutriju zbog epidemioloških mjera.

“Listići će biti pet eura, a biće ih oko 300. Nagrade su sjajne, iPhone 13, Samsung telefoni, vaučeri hotela sa primorja, banke, restorani, jako vrijedne nagrade. Molimo posjetioce da ne budu razočarani ako ne dobiju, jer ipak novac koji su izdvojili nekom će značiti”, rekla e Mišković-Pavićević.

Vodili su računa i o epidemiološkim mjerama, pa će na ulazu u Delti biti brojač posjetilaca kako bi bio ispoštovan dozvoljeni broj ljudi koji može da boravi u molu.

Podsjećamo, Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) pridružiće se ove godine, po prvi put, Međunarodnom humanitarnom diplomatskom Božićnom bazaru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije