Povežite se sa nama

Vijesti

ĐUKANOVIĆ: Nijesam uradio ništa nezakonito, tužilaštvo da ispita cijeli slučaj

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da nije uradio ništa nezakonito kada je osnovao firmu van granica Crne Gore 2012. godine i pozvao tužilaštvo da ispita cijeli slučaj. istakao je da je svoj odnos prema državi pokazao u “dugim godinama borbe za nju”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da nije uradio ništa nezakonito kada je osnovao firmu van granica Crne Gore 2012. godine i pozvao tužilaštvo da ispita cijeli slučaj.

On je za RTCG kazao da je svoj odnos prema državi pokazao u “dugim godinama borbe za nju”.

Đukanović je u Sloveniji, gdje se održava Samit Evropska unija – Zapadni Balkan, odgovarao na navode međunarodnih istraživača o slučaju Pandora papiri.

“Na tu temu ne bih imao ništa novo da kažem, u odnosu na ono što sam kazao timu istraživačkih novinara, koji se bavio tom temom, i ono što je bilo saopštenje mog Kabineta nakon što je ta, još jedna u nizu afera, lansirana. Po mom uvjerenju, riječ je o još jednoj konstrukciji, još jednoj iskonstruisanoj aferi, koja treba da posluži za domaće političke potrebe i koja će sigurno, veoma brzo, voditi urušavanju reslova auitoriteta njenih autora i koja će voditi njihovoj potpunoj kompromitaciji”, rekao je Đukanović u Kranju, prenosi portal RTCG.

Dodao je da svoje zakonito postupanje ne vezuje za državne funkcije.

“Ponašam se kao čovjek koji već nosi teret okolnosti da sam godinama obavljao odgovorne državne funkcije i da moram štititi ne samo svoj ugled, već i autoritet funkcija koje sam obavljao i koje obavljam, kao ugled države na čijem se čelu nalazim”, kazao je Đukanović.

Istakao je da sporna registrovana firma nije otvorila ni bankovni račun.

“Samim tim nije mogla ništa uraditi i vrlo brzo nakon formiranja je ugašena. Jako je važno da svi razumijemo da i kada se nalazimo na funkciji i kada nijesmo, da sve što radimo radimo zakonito i u skaldui sa strogim standardima morala koji afirmišemo i kojeg se moramo pridržavati. Ni ja ni moj sin nikada nijesmo i sigurno nećemo ništa uraditi štetu države Crne Gore, za razliku od onih kojin pokušavaju lansirati aferu i koji me pokušavaju, bez argumenta, zakovati za stub srama”, rekao je Đukanović.

Istakao je i da je svoj odnos prema državi pokazao u “dugim godinama borbe za nju i izgradnje institucija”.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u nedjelju je, u okviru globalne istrage o ofšor kompanijama pod nazivom “Pandora papiri”, objavila da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine potpisali tajne ugovore o upravljanju svojom imovinom, skrivajući se iza, kako su naveli, komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Paname i Gibraltara.

MANS je u dokumentaciji vodeće advokatske kancelarije u Panami “Alcogal”, pronašao ovjerene kopije ugovora o uspostavljanju trastova koje su Đukanovići sklopili 21. juna 2012. sa kompanijom “CM Skye 2 (PTC) limited” registrovanom na Britanskim Djevičanskim Ostrvima.

Trastovi su uspostavljeni na period od 80 godina, a kompanija koja njima upravlja ovlašćena je da za račun Đukanovića može da kupuje i prodaje nekretnine i firme, otvara nove kompanije i žiro-račune, daje i uzima kredite i obavlja razne druge poslove.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Walter
Walter
06.10.2021. 19:22

Da li EU i donatori finansiranjem isplate ličnih dohodaka nevladinom sektoru u Crnoj Gori krše principe EU ? PITANJE NA KOJE JOŠ NIJESMO DOBILI ODGOVOR ili KO FINANSIRA MANS? Pitanje upućeno Delegaciji Evropske Unije u Crnoj Gori :Da li je NVO MANS sa 23 zaposlena “Preduzeće”-NVO na budgetu EU ?Po javnom izvještaju za 2019 god: 1.Da li MANS isplaćuje svoje obaveze po osnovu poreza i doprinosa na osnovu zarada : (plata i honorara od 414 808 eura) ?2.Za šta su MANSU potrebne proizvodne usluge u iznosu od 93 500 eura ?3.Da li su uposleni MANS putovali u iznosu od 48 929 eura ? (da li je to gotovina i privatne bankarske kartice)4.Da li je logično da reprezantacija i neproizvodne usluge NVO MANS iznose 78 294 eura ? (Da li je to gotovina?) PITANJA KOJA SU JAVNO POSTAVLJENA MANSU,EU Delegaciji i nevladinom sektoru.ODGOVORA NEMA ? “MANS papiri” su jednako interesantni kao i “Pandora papiri”. Najlakše je pokazati prstom,najteže kada se pitanje postavi onom koji pokazuje!

Sponzor

Najčitanije