Povežite se sa nama

Vijesti

ĐUKANOVIĆ Približili smo se promjenama, DPS spreman

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je da je ta partija spreman za političke promjene u Crnoj Gori i poručio da je važno da DPS širi svoj koalicioni kapacitet

“Moramo težiti širim većinama da bismo na taj način lakše razbijali otpore na koje nailazi svaka vlada i politika kada želi da emancipuje društvo, zato je jako važno da u narednom periodu pokažemo spremnost da širimo svoj koalicioni kapacitet da stavarmo uslove da se u Crnoj Gori stvaraju šire i moćnije pro-evropske većine”, naveo je Đukanović i dodao da sva istraživanja pokazuju da u Crnoj Gori postoji plodno tle za to.

Nakon godinu od uspostavljanja nove vlasti u Crnoj Gori, Đukanović poručuje da je vrijeme za promjene.

“Želim sa vama da podijelim osjećaj da smo se veoma približili toj promjeni”, poručio je Đukanović i dodao da je DPS “veoma spreman za te promjene”.

Žele da nas vrate u Srednji vijek

Predsjednik DPS-a je naveo da je aktuelna vladajuća većina žali Crnu Goru da vrati decenijama, možda čak i vijekovima, unazad.

“Mislim da oni žele da nas vrate u Srednji vijek i da žele da aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeno čovječanstvo rješavaju vjerskim dogmama iz Srednjeg vijeka to ne treba Crnoj Gori”, poručio je Đukanović, na Kongresu Alijanse žena DPS-a.

“Čak i bez istraživanja je jasno da se kumuliralo nezadovoljstvo u društvu onim što su učinci aktelne vlasti”, naveo je Đukanović.

Poručio je da je cilj partije da se rehabilituje povjerenje i učvrsti pozicija DPS-a na crnogorskoj političkoj sceni.

“Infrastruktura DPS-a je najtačnije objašnjenje za sve naše dosadašnje političke uspjehe ubijeđena sam da ćemo nakon uspješno obavljenog kongresa Savjeta mladih DPS-a, koroz sve opštinske Konferencije, dodatno unaprijediti infrastrukturu DPS-a i da će to biti najsigurniji put ka onom cilju – a naš cilj jeste da rehabilitujemo povjerenje, učvrstimo poziciju DPS-a na crnogorskoj političkoj sceni i da stavimo našu partiju, bezrezervno u funkciju ostvarivanja strateških nacionalnih ciljeva i interesa Crne Gore”, naveo je Đukanović.

Cilje je, kaže Đukanović, da se rehabilituje i učvrsti povjerenje u DPS i da se time doprinese dobru napretku i EU perspektivi Crne Gore

Kaže da je politika DPS da ne prave kompromise sa vrijednostima za koje se zalažu.

“DPS nije pribjegavao kreiranju instant rješenja, koja ne bi mogla da izdrže dugoročnu probu vremena. Tako da ni ideju rodne ravnopravnosti nismo doživjeli kao ideju koja je u trendu, kao dio modernog narativa. Tu ideju smo od starta promovisali kao ideju emancipacije crnorskog društva”, naveo je Đukanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije