Connect with us

Vijesti

Đukanović sa Lajčakom: Dijalog u regionu i integracija u EU preduslov regionalne, i važan faktor evropske bezbjednosti

Published

on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se večeras u Bratislavi sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja u regionu Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom

Dijalog u regionu i integracija u Evropsku uniju preduslov su regionalne, i važan faktor evropske bezbjednosti, kostatovano je u toku susreta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja u regionu Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

“Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se večeras u Bratislavi sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja u regionu Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom“, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Kako su naveli, u otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u regionu, “uz saglasnost da je neophodno energičnije djelovanje svih proevropskih snaga na sprovođenju reformi, uz odlučniju podršku Brisela, za izgledniju garanciju evropske perspektive Zapadnog Balkana”.

  1. “To je i put za neutralisanje uticaja trećih strana. Dijalog u regionu i integracija u EU preduslov su regionalne, i važan faktor evropske bezbjednosti”, saglasni su Đukanović i Lajčak.
Advertisement

Najčitanije