Povežite se sa nama

Vijesti

Đukanović: Samo je jedna ozbiljna investicija bila iz Rusije, postoje centri koji žele da vode Titovu spoljnu politiku

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Idemo tim putem i kada bi nakon toliko godina neko u EU odsvira kraj za politku proširenja, mi bismo nastavili ovim putem.. Crna Gora je već dugo na tom putu”, rekao je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas da Crna Gora ni jednom nije bila u nedoumici kada je u pitanju evropski put bez obzira na uticaj Rusije.

On je Balkanskom integracionom forumu u Podgorici kazao da je Crna Gora bila otvorena za svakog ko je želio da radi sa njom, pa su to bili i ruski investitori.

“Samo je jedna ozbiljna investicija bila iz Rusije, a to je bila investicija u aluminijumsku industriju”, naveo je.

On je rekao da postoje još centri moći koji žele da vode Titovu spoljnu politiku, te da oni koji vode takvu politiku se nijesu ni sami opredijelili kom krugu žele da pripadnu.

Miroslav Lajčak, Milo Đukanović
foto: Savo Prelević

On je Evropskoj uniji (EU) poručio da kaže da li želi zemlje Balkana.

“Idemo tim putem i kada bi nakon toliko godina neko u EU odsvira kraj za politku proširenja, mi bismo nastavili ovim putem.. Crna Gora je već dugo na tom putu. Mi smo Evropljani, mi smo svoji na svome. Moramo računati na pravila da bismo postali dio kluba. Šta je alternativa, da li ovo što se nudi iz Moskve? Zaista je izlišno razgovarati na tu temu”, kazao je Đukanović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić kazao je da se ne kaje što je stao na stranu evropskih vrijednosti nasuprot nacionalističkim.

Miroslav Lajčak, Milo Đukanović
foto: Savo Prelević

“Stanje nekig konflikta i iščekivanja konflikta u BiH može se prevazići poštovanjem načela na kojima funkcionišu demokratske zemlje i EU”, kazao je Komšić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije