Povežite se sa nama

Vijesti

Đukanović: Vlast nije posvećena crnogorskim državnim interesima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nikada u novijoj istoriji Crne Gore nije bilo manje poštovanja Ustava, i nikada nije bilo takvog nepoštovanja zakona i manje transparentnosti u radu državnih institucija, saopštio je predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović na konvenciji stranke pred izbore u Petnjici.

„Na planu zdravstvene zaštite dobili smo katastrofalne rezultate. Imamo rekordnu nezaposlenost, a samo u periodu od januara do avgusta ove godine izgubljeno 30 hiljada radnih mjesta u odnosu na isti period prethodne godine. Ova Vlada je uspjela da ugrozi građanski i sekularni karakter Crne Gore, multietničku demokratiju i evropski put naše države, čemu najbolje svjedoči izvještaj Evropske komisije“, rekao je Đukanović.

On je poručio da imamo iskustvo sa neznavenom i nedobronamjernom vlašću, koja nije posvećena crnogorskim državnim interesima.

„Vlast je pokazala da je tokom prethodnih godinu dana služila interesima samo jedne vjerske zajednice i interesima dviju drugih država, a ne interesu države na čijem se čelu nalazi“, saopštio je Đukanović.

On je zaključio konstatacijom da nacionalizam ponovo divlja u našem susjedstvu, da je zato važno da imamo jak front otpora, te da taj front otpora čini moćna partija kakva je DPS.

Nosilac liste „Ponosna Petnjica – Ponosna Crna Gora“ Erol Muratović rekao je da su svi svjesni činjenice da naša država prolazi kroz jedan vrlo težak period, da svjedočimo da vlast ugrožava stabilnost, da je njihovim postupanjem ugrožena nezavisnost Crne Gore i sve ono što je stvarano svih ovih godina.

„Važno je da u Petnjici ovakvoj politici kažemo dosta i da pokažemo da je bilo dosta propadanja Crne Gore, da želimo razvoj i napredak. Upravo ovi izbori će pokazati našu snagu i iz Petnjice će se pokrenuti talas promjena u Crnoj Gori“, zaključio je Muratović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Petnjice Mehmed Adrović je saopštio da opština ide putem razvoja što je dokaz upravo vrijeme prethodnog mandata lokalne vlasti.

„U prethodnom periodu bili smo posvećeni razvoju infrastrukture koju smo ubrzano razvijali nakon vraćanja statusa opštine 2013. godine. Odgovornom politikom dalje ćemo unaprijeđivati život u našem kraju, i raditi na konkretnom pružanju finansijske i stručne podrške kao i podsticaja za sve grane privrede“, rekao je Adrović.

Aktuelni predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je poručio da će DPS još jednom pobijediti jer su sačuvali prave vrijednosti onda kada je bilo najteže, a prije svega mir.

„Ova vlada ni ne zna gdje je naša opština, dok je za razliku od nje prethodna u 2019. i 2020. godini ovdje ulagala višemilionska sredstva“, rekao je Agović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije