Connect with us

Vijesti

ĐUROVIĆ: Ako neće ekspertsku vladu, moraće da je sruše sa DPS-om

Published

on

Za Građanski pokret URA jedino je moguća i prihvatljiva rekonstrukcija vlade na platformi na kojoj je i sastavljena, a to je na ekspertskom nivou, rekao je potpredsjednik te stranke Goran Đurović.

Đurović je kazao Danu da bi se sve drugo kosilo sa onim za šta se URA zalagala od izborne kampanje pa do danas.

On smatra da u cijelom procesu rekonstrukcije fali razumijevanja.

Đurović je rekao da URA ne bježi od rekonstrukcije Vlade i da smatraju da treba uraditi jasnu analizu rada svih ministara da bi se utvrdilo ko od njih nije odgovorio zadatku.

– URA razumije i poštuje borbu koju su Demokratski front i Demokrate vodile protiv Demokratske partije socijalisra (DPS), ali traži i od njih razumijevanje za naš stav da je u ovom tranzicionom vremenu ovakav model vlade jedino moguć i najmanje bolan za sve – kazao je Đurović.

On je poručio da su u URI sigurni da bi uvođenjem političara u Vladu u ovom trenutku izazvali još veću polarizaciju u društvu, na šta sigurno nećemo da pristanu.

Đurović je naveo da kao rješenje ove situacije vidi da njihovi partneri shvate potrebu rekonstrukcije na ekspertskom nivou, da se kandiduju najbolji ljudi u svojim oblastima koji će poboljšati rad Vlade i omogućiti da se sprovedu neophodne reforme koje građani željno očekuju.

On je naveo da, ako želja za vlašću i pozicijama u Vladi bude tolika da se potpuno zanemari racionalan pristup, imaju dva scenarija.

– Prvi, da neko od naših partnera zajedno sa DpS-om sruši ovu vladu, a drugi da neko od naših partnera nastavi da muči cijelu Crnu Goru neizglasavanjem zakona od kojih se živi kao što su budžet i najavljeno povećavanje minimalnog ličnog dohotka – poručio je Đurović.

1 Comment

1 Komentar

 1. Zekovic Bobo

  29.10.2021. at 13:13

  Ovaj Djurovic u kontinuitetu demonstrira sa sprovodjenje nedemokratske , antigradjanske, anticrnogorske politicke platforme URA. Ta platforma je od proklamovanja bila podlo ambivalentna. 30. avgusta prosle godine URA je dosla na vlast, a po rijecima njenih politickih lidera na prvim slobodnim, demokratskim izborima u Crnoj Gori. Vlast je formirala udruuzivsi se najcrnjim, retrogradnim, kriminalnim, okupatorski nastrojenim politickim faktorima Crne Gore. Da bi to opravdala URA je javnosti plasirala dvije odvratne neistine:

  1. Da je DPS krriminalizovana politicka organizacija koja je unistila Crnu Goru.
  2. Da URA moze i hoce zaklete neprijetelje Crne Gore, provjerene pljackase i napadace na susjedne narode disciplinovati i pretvoriti u jagnjad koja ce unaprijediti Crnu Goru.
  3. Da URA zna kako ce raditi za dobro gradjana Crne Gore i da ima strucne kapacitiete da to ostvari.

  Pokazalo se u praksi da je URA obmanula gradjane Crne Gore i izborom svoje Vlade uvukla Crnu Goru u najbrze propadanje u svakom pogledu u istoriji Crne Gore.
  A sve svoje lazavine i nesposobnosti URA je zasnovala na jednom groznom, nedemokratskom pricimpu, do sada nezabiljezenom u svjetskoj demokratskoj praksi: taj pricip se ogleda u geslu URA: SA DPS JE ZABRANJENO SARADJIVATI, DPS TREBA UBITII!. A DPS je najjaca politicka partija u CG i tu poziciju je stekla na prvim demokratskim, slobodnim izborima u CG, po rijecima URA.
  Stoga se namece zakljucak da je URA nedvosmisleno stetni, ambivaslentni, licemjerni, kriminalno interresni politicki faktor u CG, koji je gradjanima CG napravio uzassno, nenadoknadiovo zlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije