Povežite se sa nama

Vijesti

Đurović: Raonić iznosi podatke suprotne onima koje je Media centar dobio od pravne službe RTCG

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Vjerujemo da je generalni direktor prekršio zakonske norme, jednako kao i njegov prethodnik Šundić, i bolje bi bilo da te nezakonitosti u radu ispravi nego da upozorava i podučava Media centar na koji način da obavlja svoj posao”, saopštio je direktor Media centra Goran Đurović

Generalni direktor RTCG Boris Raonić iznosi podatke suprotne onima koje je Media centar dobio od pravne službe RTCG po osnovu zahtijeva za slobodan pristup informacijama, saopštio je direktor Media centra Goran Đurović.

“Neko iz RTCG ne govori istinu, ili služba RTCG ili generalni direktor”, kazao je Đurović.

Služba RTCG je dostavila Media centru zvaničan odgovor u kojem se jasno kaže da ne postoje predlozi odluka rukovodioca organizacionih jedinica sa obrazloženjem o dodjeljenim stumulansima na zarade zaposlenih, pojasnio je Đurović.

“Zvaničan odgovor (rješenje) pravne službe RTCG potpisao je upravo generalni direktor Raonić pa je veoma čudno što u svojoj jučerašnjoj izjavi tvrdi da postoje dokumenti za koje je sam prethodno svojim potpisom potvrdio da ne postoje”, navodi direktor Media centra.

Đurović kaže i da nema nikakvog osnova “da povjeruju Raoniću na riječ”, jer da postoje predlozi odluka rukovodilaca organizacionih jedinica sa obrazloženjem o dodjeljenim stumulansima na zarade, Đurović navodi da bi ih pravna služba dostavila Media centru a da ih je Raonić mogao objaviti u svom jučerašnjem reagovanju.

Đurović pojašnjava da Media centar nije tražio lične podatke zaposlenih (jedinstven matični broj), kako je to saopštio Raonić, već samo ono što je obaveza na osnovu Pravilnika kojeg mora poštovati generalni direktor, a to je obrazloženje za posebne rezultate u radu zaposlenih kojim se mora opravdati isplata dodatnih sredstava.

“Podsjećamo, član 13 Pravilika upućuje na činjenicu da generalni direktor RTCG nije mogao donijeti odluke kojima se utvrđuje konačni iznosi sredstava za stimulanse na zarade zaposlenih bez predloga odluka od strane rukovodioca organizacionih cjelina, koji su morali da obrazlože ko i na osnovu kojih normi utvrđenih ovim Pravilnikom ispunjava uslove za dobijanje stimulansa”, saopštio je Đurović.

“Vjerujemo da je generalni direktor prekršio zakonske norme, jednako kao i njegov prethodnik Šundić, i bolje bi bilo da te nezakonitosti u radu ispravi nego da upozorava i podučava Media centar na koji način da obavlja svoj posao”, saopštio je on.

Prema riječima Đurovića, Savjet RTCG ima zakonski osnov da smijeni generalnog direktora ako krši zakon i opšte akte RTCG, a Pravilnik o dijelu zarade po osnovu ostvarenih rezultata rada u RTCG je upravo opšti akt koji se krši.

Media centar je zatražio od Savjeta RTCG da prekine sa nezakonitostima u trošenju sredstava u RTCG i da ne dozvoli da se mjesečno bez “jasnog osnova i mimo pravne procedure troši oko 30.000 eura”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije