Povežite se sa nama

Vijesti

DOK FSCG ĆUTI: FS Kosova uložio žalbu UEFA-i zbog nacionalističkih poruka fudbalera Srbije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Oni su kazali da je neprihvatljivo propagiranje nacionalističke pjesme “Veseli se srpski rode” od strane fudbalera reprezentacije Srbije, naglašavajući da se u tekstu pominju djelovi dvije susjedne države, grad Prizren u Republici Kosovo i planina Rumija u Crnoj Gori

Fudbalski savez Kosova uložio je žalbu evropskoj kući fudbala UEFA zbog postupka fudbalera Srbije koji su nakon pobjede nad Portugalom nosili majice sa natpisima “Veseli se srpski rode”.

Iz FS Kosova su kazali da žalbu podnose zbog isticanja nacionalističkih poruka putem natpisa na majicama.

Oni su kazali da je neprihvatljivo propagiranje nacionalističke pjesme “Veseli se srpski rode” od strane fudbalera reprezentacije Srbije.

Napomenuli su da se u tekstu pominju djelovi dvije susjedne države, grad Prizren u Republici Kosovo i planina Rumija u Crnoj Gori.

-Ovaj provokativni i nacionalistički postupak ne odražava evropske vrijednosti, već je dio srpskih šovinističkih snova. Apelujemo na UEFA da osudi ovakve postupke, koji dolaze od reprezentacije, koja koristi fudbal za propagandu nazadnih misli – kazali su iz fudbalskog saveza Kosova.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije