Povežite se sa nama

Vijesti

Donijeta odluka u slučaju ubistva Matije Vujovića u Nikšiću: Luki Krivokapiću izrečena obavezna mjera psihijatrijskog liječenja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nikšićaninu Luki Krivokapiću (27) izrečena mjera psihijatrijskog liječenja u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru zbog ubistva tri godine mlađeg Matije Vujovića, početkom juna u Nikšiću.

Odluku je prošle sedmice donijela predsjednica krivičnog vijeća Višeg suda Vesna Kovačević.

Presuda kojom je Krivokapić sproveden u specijalnu bolnicu temeljila se na nalazu i mišljenju tima vještaka psihijatrijske struke koji su utvrdili da je optuženi neuračunljiva osoba.

Optuženi Krivokapić je pred sudom nije sporio da je 5. juna oko podneva u centru Nikšića ubio Vujovića, ali nije želio da iznosi odbranu.

Krivokapić je u fizičkom obračunu potegao nož kojim je nanio smrtonosne povrede Vujoviću.

Njegovo priznanje potvrđeno je i sadržajem kamera koje su zabilježile ubistvo.

Ubistvo Vujovića dogodilo se za vrijeme štrajka crnogorskih advokata koji je otpočeo 24. maja i trajao 70 dana, što je tužilaštvu otvorilo problem kako sudiji za istragu predložiti da Krivokapiću odredi pritvor ako mu se ne obezbijedi branilac za stručnu pravnu pomoć.

Dilema oko toga da li će se Krivokapić naći iza rešeteka ili će se naći na slobodi riješena je u posljednjem trenutku angažovanjem advokatice Mirjane Pajković iz Berana, koja je prekinula štrajk pojašnjavajući da je prihvatila poziv tužilaštva jer je neophodno omogućiti sprovođenje zakona i pravde u slučaju najtežih krivičnih djela.

Krivokapiću je tada određen pritvor a advokatica Pajković je ubrzo skinuta sa slučaja nakon što joj je Advokatska komora zbog kršenja štrajka zabranila rad na šest mjeseci.

Pajković: Tražila sam da se okrivljenom pritvor zamijeni drugom mjerom

Advokatica Mirjana Pajković kazala je za Pobjedu da je rješenje kojim je sud Luki Krivokapiuć izrekao obaveznu mjera liječenja u Specijalnoj bolnici još jedna potvrda da je ovom optuženom bilo neophodno omogućiti pravo na odbranu.

-Odluka suda je još jedna potvrda da je u konkretnom slučaju učešće branioca bilo obavezno kako bi se sam postupak suđjenja mogao sprovesti na zakonit način, a samim tim i donijeti pravilna i zakonska odluka. Istakla bih i da sam od suda tražila da se Krivokapiću pritvor zamijeni nekom drugom mjerom, a na temelju medicinske dokumentacije koju je posjedovao – kazala je advokatica Pajković.

Ona je podsjetila da je nezakonito suspendovana upravo zbog pružanja pravne pomoći optuženom Krivokapiću pošto je uhapšen.

Pajković je razriješena sa ovog slučaja i kako je kazala, nezakonito joj zabranjen rad na šest mjeseci.

Takođe, u vrijeme obustave pružanja pravne pomoći, umjesto advokatice Pajković kao branilac po službenoj dužnosti Krivokapiću je postavljen drugi advokat, ali protiv njega nije pokretan disciplinski postupak.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
16.12.2021. 13:00

I tako za malog,dobrog, lijepog Matiju Vujovica, Krivokapic presudi smrt, a za ubicu Krivokapica, sud sudkinje Vesne Kovacevic presudi lijecenje. I onda ce poslije lijecenja, ubica Krivokapic, koji je nepogrjesivo i svjesno gadjao i pogadjao malog Matiju u crce, i to vise puta, da ne bi slucajno falio u smrtonsonom cinu. Poslije tri godine specijalnog lijecenja Krivokapic ce izaci zdrav, veso i vrlo ziv, spreman na novo razbolijevanje i zlocine. Bravo Pravo i Pravdo Crn e Gore, bravo Sudei sutkinjo Kovacevic, bravo advokatice Pajkovic. Omogucili ste da mi koji smo pretekli poslije malog, lijpog,dobrog i Crnogorca Matije Vujovica, budemo sljedece zrtve zdravih Krivokapica, odraslih u krilu i okrilju Srpske okupatorske zlocinacke crkve. Padaj silo i nepravdo. Prevrsili ste sve mjere, dokazavski da Zakoni i Pravo u Crnoj Gori ima ne dvije, nego kolko vi zelite strana medalje.

Komentar
Komentar
16.12.2021. 21:22

Sramno. Da sramnije ne moze da bude.

Sponzor

Najčitanije