Connect with us

Vijesti

DOŠLJAK: “Dominantnost ideja DPS-a osjetila se prethodnih godinu”

Published

on

Cilj Demokratske partije socijalista (DPS) je da se kroz reforme vrati na poziciju stožera državne politike i punim kapacitetom nastavi da brine o Crnoj Gori evropskih vrijednosti, kazao je član Predsjedništva te partije Draško Došljak

On je, na opštinskoj izbornoj konferenciji u Šavniku, rekao da se dominantnost ideja DPS-a najbolje i najjače osjetila u ovih godinu kada je, kako je naveo, na sceni do izražaja došlo srednjovjekovno idejno zarobljeništvo aktuelne vlasti.

“Reforme DPS-a znače kadrovsko i programsko jačanje i sučeljavanje sa realnošću, našom i crnogorskom, u vremenu kada su ugroženi najvitalniji interesi građanske Crne Gore i to od ove marionetske vlade”, kazao je Došljak.

Prema njegovim riječima, neznavena politika aktuelne Vlade Crnu Goru skreće sa kursa koji vodi ka Evropskoj uniji.

“Nažalost, to je njihov cilj, a naš je da se kroz reforme vratimo na poziciju stožera državne politike i punim kapacitetom nastavimo da brinemo o Crnoj Gori evropskih vrijednosti. Šavnik, kraj koji ima Novicu Cerovića i Borislava Pekića, dobro razumije i tradiciju i Evropu“, naveo je Došljak.

Zbog toga su, kako je rekao, ideje i programi DPS-a u Šavniku u kontinuitetu na visokoj cijeni.

Iz DPS-a je saopšteno da je na konferenciji zajednički konstatovana neophodnost podmlađivanja novog saziva Opštinskog odbora, što je svakako jedan od glavnih aspekata kadrovskog jačanja partije.

„Zaključeno je da su mladi pokretačka snaga i garant da sve ono što su radile prethodne generacije ima dobru šansu za dalji napredak“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da će novi saziv Opštinskog odbora u Šavniku brojati 66 članova – 44 novoizabrana i 22 po funkciji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije