Connect with us

Vijesti

DPS: Prijava zbog skrnavljenja himne

Published

on

Demokratska partija socijalista podnijela je prijavu protiv organizatora Filmskog festivala u Herceg Novom, a u vezi sa sinoćnjim izmjenama državne himne tokom otvaranja te smotre, saopšteno je iz te partije

“Prijava je podnijeta kako bi nadležni organi ispitali da li je tom prilikom počinjena povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 Krivičnog zakonika Crne Gore ili prekršaj utvrđen članom 29 stav 1 tačka 7 Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti”, saopšteno je iz DPS-a.

Kako navode, nadležnim ostavljaju da procijene da li je na sinoćnjem događaju, naročito uzevši u obzir da je riječ o manifestaciji od posebnog nacionalnog značaja, došlo do kršenja odredbi koje se tiču državnih simbola.

“Pravdanje organizatora koje je uslijedilo nakon pritisaka javnosti i burnih reakcija, smatramo zakašnjelim i iznuđenim. S obzirom na to da smo rekli šta smo imali, a da je prijava protiv organizatora predata, Demokratska partija socijalista više se neće oglašavati ovim povodom kako ne bi uticala na eventualni postupak”, poručuju iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije