Povežite se sa nama

Vijesti

DPS projekti su najbitniji za novu Vladu: Daju 15 miliona za zatvor u Mojkovcu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nova Vlada je obećala nastavak izgradnje zatvora u Mojkovcu vrijedan nešto više od 15 miliona eura u jeku koronavirusa i u jeku krize, koliko ekonomske toliko i političke.

Naime, u vrijeme kada je našim građanima potrebno mnogo toga, iz budžeta države će da se novac odlije u bespotrebne troškove za izgradnju zatvora sa kapacitetom od 200 zatvorenika.

Očigledno nova Vlada smatra da je potrebnije baškarenje kriminalaca i stvaranje boljih uslova za njih nego za poštene građane.

Ulaganje od 16.200.000,00 eura

Izgradnja Zatvora za sjevernu regiju Crne Gore u Opštini Mojkovac će se finansirati sredstvima kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB-a) u iznosu od 15.000.000,00 evra i grant sredstvima WBIF u iznosu od 1.200.000,00 evra (ukupno 16.200.000,00 evra).

Građani da čekaju, kriminalci su prioritet

Za više od 15 miliona eura, koliko se planira da izgradnja ovog zatvora košta, je moglo napraviti mnogo potrebnijih ustanova.

Za ovaj novac je bilo moguće izgraditi nekoliko bolnica, prosvjetnih ustanova i mjesta za naše najmlađe.

Takođe, ovaj novac je mogao biti izdvojen i za pomoć onim najugroženijim u vrijeme kada je naša zemlja na samom rubu egzistencije.

Utabanim koracima svog prethodnika DPS Vlade i Vladi Zdravka Krivokapića su očigledno oni na okrilju čijih je glasova tu najmanje bitni.

Još nijesmo od ministara Krivokapićeve Vlade čuli da su građanima obećali išta, makar ne ništa konkretno za njihov bolji život.

Sve što čujemo od Krivokapića su prazna obećanja koliko politička, toliko i data građanima.

Jedino konkretno od ove Vlade je što iz dana u dan nastavlja politiku DPS-a i sve je srodnija njenim agitatorima.

Zanimljivo je da do dana današnjeg, godinu dana od formiranja Vlade nije ni spomenut neki projekat u kome će se pokazati da se radi na boljem životu našeg naroda.

Da li će se čelnici nove Vlade konačno okanuti sukoba i prepucavanja sa predstavnicima parlamentarne većine i okrenuti se građanima kojima su najpotrebniji ostaje nam da vidimo.

Ukoliko, svakako ne dođe ubrzo do sve izvjesnije njihove smjene.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije