Povežite se sa nama

Vijesti

Dr ČIRGIĆ: Gospodo ministri, dođite da nas ugasite – ako vam basta!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost dr Adnan Čirgić najavio da će se u srijedu 24. novembra na Cetinju, ispred zgrade Ministarstva kulture održati protestni skup zbog skandaloznih namjera Vlade Crne Gore da na sve načine pokuša da onemogući rad i postojanje FCJK

Jedna od glavnih meta retrogradne politike koju sprovodi ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić jeste Fakultet za crnogorski jezik i književnost. Takav odnos prema našoj instituciji žena-četnik najavila je još mjesecima prije no ju je zapalo da s ministarskoga mjesta ponižava i gazi crnogorsku prosvjetu, nauku i kulturu. Zaludu je brisala svoje fejsbuk statuse – trag njene misije rušenja države čija je, po nesreći, ministarka niko izbrisati ne može, ističe dr Čirgić u izjavi za Pobjedu.

Kako ističe Čirgić, nakon kratkoga predaha od hajke, finansijske blokade, nedostojnih napada na FCJK te lažnoga prijavljivanja Uprave FCJK, Vesna Bratić opet je krenula u obračun s Fakultetom.

-Već tri mjeseca MPNKS ne uplaćuje budžetske rate za finansiranje Fakulteta, čime ministarka svjesno krši zakon. U pomoć joj je pritekao njen ideološki brat, ministar finansija Milojko Spajić, koji se oglušio o naše zahtjeve da se Fakultetu vrati nepravedno ukinuta zaštitarska služba zgrade. Ni činjenica da je riječ o zakonom zaštićenom objektu bivšega Austro-ugarskog poslanstva, koje je spomenik kulture, za ovu Vladu nije dovoljna da joj povrati službu obezbjeđenja. Za to vrijeme taj isti ministar obezbjeđuje pustu zgradu bivšega Ruskog poslanstva, s kojom ne znaju što će, kaže dekan FCJK.

Nema dileme da je osnovni cilj postupaka ministara u Vladi Crne Gore da se ućutka glas pobune a FCJK ugasi.

-Namjera je jasna – pošto smo marionetsku Vladu Zdravka Krivokapića za ovih godinu dana ubijedili da nas ne mogu ućutkati niti od nas napraviti kolaborante, sad nam šalju jasnu poruku da Fakultet za crnogorski jezik i književnost treba da nestane, da se ugasi jer takvoj ustanovi mjesta nema u zamišljenoj kleronacionalističkoj provinciji Srpskoga sveta. Stoga ćemo se u srijedu, 24. novembra, u podne, okupiti ispred zgrade ugašenoga Ministarstva kulture na Cetinju da javno iznesemo svoje zahtjeve i ukažemo na skandalozno kršenje zakona od strane Krivokapićevih ministara, ocjenjuje Čirgić uz jasnu poruku koju će ponoviti i na protestu:

– Vi, gospodo ministri, dođite da nas ugasite – ako vam basta!

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
DUKLJA
DUKLJA
21.11.2021. 18:59

Podrška za FCJK .Poruku upućenu organizatorima i realizatorima pokušaja urušavanja crnogorskog dostojanstva najbolje su formulisale “Lovćenske straže”:”Da se Rade Tomov digne i da počne on da sudi ne bi znao što da čini od ovijeh ništa ljudi!

Sponzor

Najčitanije