Povežite se sa nama

Vijesti

Generalni direktor RTCG saslušan u ODT povodom incidenta na Stadionu: Raonić se pridružio krivičnom gonjenju navijača

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Protiv Stjepčevića, Vukčevića, Jovićevića i Novakovića vodiće se krivični postupak, a za krivično djelo koje im na teret stavlja Raonić predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić pridružio se juče krivičnom gonjenju četvorice navijača protiv kojih je sredinom novembra podnio prijavu jer su ga vrijeđali na utakmici reprezentacije, na Stadionu pod Goricom, u Podgorici.

Raonić je, nakon što je juče dao izjavu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, Pobjedi rekao da je odluku da se pridruži krivičnom gonjenju donio zbog naknadnog stava navijača.

“Iako sam bio spreman da odustanem, pridružio sam se gonjenju, jer nijesam osjetio kajanje kod njih”, naveo je Raonić.

Protiv Nikole Stjepčevića (36), Lazara Vukčevića (38), Boška Jovićevića (37) i Zorana Novakovića (38) vodiće se krivični postupak, a za krivično djelo koje im na teret stavlja Raonić predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Nakon podnošenja prijave za nasilničko ponašanje četvorica navijača crnogorske reprezentacije saslušani su u ODT-u 16. novembra i nakon toga pušteni da se brane sa slobode. Njihova advokatica Maja Turković tada je Pobjedi rekla da tužiteljka iz pregledanih dokaza nije našla osnov za zadržavanje njenih branjenika.

Tom prilikom pregledali su tri video snimka sa stadiona na kojima nije zabilježen fizički kontakt navijača sa Raonićem. Konstatovano je i da navijači nemaju dosjee, odnosno da nikada ranije nijesu krivično gonjeni.

Raonić je, nakon incidenta, kada mu je grupa navijača reprezentacije Crne Gore uputila uvrede dok je pokušavao da uđe na istočnu tribinu stadiona pred meč protiv Holandije, na Fejsbuku objavio da je svjestan da javna funkcija sa sobom nosi i povećan stepen tolerancije prema kritikama, sa čim nema problem dok god su izrečene uz minimalnu pristojnost.

“Bio sam sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara i oni su bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima 20-ak osoba koji se predstavljaju kao navijači i zbog čega sam otišao da utakmicu ispratimo s druge tribine”, naveo je Raonić u Fejsbuk objavi.

Lazar Vukčević je nakon što su ranije saslušani u ODT-u kazao za Pobjedu da su pred tužiocem ponovili izjave koje su dali i u policiji, te da se radilo samo o žučnijoj raspravi sa Raonićem i da bi u slučaju većeg incidenta valjda reagovali organi reda koji su bili prisutni.

“Događaj nema nikakve veze sa funkcijom koju trenutno obavlja Raonić. Njemu je samo iz jednog razloga zabranjen ulazak na stadion, a to je što je našem drugu Drašku Martinoviću ,,namjestio“ otkaz prije otprilike godinu. Tada nije bio na poziciji direktora Javnog servisa”, rekao je ranije Vukčević.

Prema njegovim riječima, Martinovićevom inostranom poslodavcu u Njemačkoj Raonić je slao fotografije sa gostovanja reprezentacije u Litvaniji, na kojima je bio i on, predstavljajući ih kao „dokaze“ da je riječ o fašističkoj grupi, prethodno izrezavši samog sebe sa tih fotografija.

“Njemu je zbog toga rečeno da nije poželjan na tribini. Što se tiče samog događaja – niko od nas nije vidio da je Raonić bio sa djetetom. Njegovo dijete je ušlo na stadion, a postoji i snimak na kome se vidi da se on vraća. I, čim je neko pomenuo da je tu, stao sam sa daljom raspravom. Jer i ja sam roditelj i ne bih volio da moje dijete doživi neku neprijatnost”, naglasio je ranije Vukčević.

Policija je, kako je ranije saopšteno, postupila po Raonićevoj prijavi u odnosu na događaj koji se dogodio uoči odigravanja fudbalske utakmice na gradskom stadionu pod Goricom.

“U prijavi se navodi da je generalnom direktoru Radio- Televizije Crne Gore Borisu Raoniću od više drugih osoba spriječen ulazak na tribinu, te da mu je ova grupa uputila više riječi uvredljivog sadržaja”, kazali su ranije iz UP.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije