Povežite se sa nama

Vijesti

GI 21. maj: Joanikije nastavlja da ponavlja notorne velikosrpske podvale

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vučićev episkop Joanikije II je u jučerašnjem intervjuu Vučićevim “Večernjim novostima” nastavio da ponavlja notorne velikosrpske podvale i besmislice, sapšteno je iz GI 21. maj.

“Kada kaže da su crnogorske podjele “vještačke” treba ga istinoljubivo podsjetiti da su politički i istorijski proizvod velikosrpskog nasilja i asimilatorstva. Kada spominje crkvu kojoj pripada treba ga podsjetiti da je on arhijerej državne crkve Srbije koja je uzurpator crnogorskih manastira i crkava i neprijatelj prozapadne, sekularne i građanske Crne Gore”, naveli su u saopštenju i dodali:

“Kada neočetnički pati za ponovnom gradnjom Karađorđevićeve kapele na Lovćenu treba ga podsjetiti da to neće biti moguće dok je Crnogoraca i Crne Gore. Konačno, kada se pritvorno poziva na Njegoševu Crnu Goru treba ga podsjetiti da bi Njegoš, kao vladar i vladika crnogorski, i za njega i za klero-šovinističku politiku kojoj pripada imao samo jednu poruku: “Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija”, zaključeno je u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije