Povežite se sa nama

Vijesti

GLAVNI ODBOR LP: Platforma suverenističkih snaga za građanski konsenzus

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glavni odbor Liberalne partije zahtijeva da sve opozicione, suverenističke snage hitno kreiraju zajedničku platformu za građanski konsenzus, saopšteno je iz te partije. Kako navode u LP platforma bi bila usmjerena na rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov daljeg evropskog puta Crne Gore, njenog opstanka u NATO, ali i ukupnog biološkog opstanka njenih građana i očuvanja njihovog dostojanstva

Povodom 17 godina od osnivanja Liberalne partije i 31 godine liberalizma u Crnoj Gori, sinoć je na Cetinju održana svečano-radna sjednica Glavnog odbora LP. Na sjednici je napravljena retrospektiva djelovanja liberala kroz decenije ali i diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji.

“Konstatovano je da je u vremenu duboke društvene krize i podijeljenosti koja je prouzrokovana politikom aktuelne vlasti, proizvedene velika politička nestabilnost koja je dovela do socijalnog, ekonomskog, zdravstvenog i institucionalnog haosa u državi. Antievropska politika nacionalizma, klerikalizma i velikodržavnih projekata, revizije antifašističkog nasljeđa, ugrožavaju suštinu građanskog, sekularnog i demokratskog društva”, saopšteno je iz LPCG.

Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo partije da donese odluku o načinu izlaska LP na lokalne izbore koji će se održati u prijestonici Cetinje, Petnjici i Mojkovcu 5.12.2021. godine.

Odlučeno je da se VI Izborna Konferencija LP održi u prvoj polovini 2022. godine, kada se za to steknu najpovoljniji epidemiološki uslovi ali i u zavisnosti od održavanja vanrednih parlamentarnih izbora koji se očekuju na proljeće.

Kako je saopšteno iz LP, paspravljalo se i o drugim pitanjima iz nadležnosti Glavnog odbor.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije