Connect with us

Vijesti

GRUPA GRAĐANA “EKOLOŠKA KRALJEVINA STARA CRNA GORA”: Predali listu za lokalne izbore

Published

on

Dr Dragan Hajduković predao je danas listu odborničkih kandidata za lokalne izbore na Cetinju koji će se održati 5. decembra.

Izbornu listu pod nazivom “Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora” prema Hajdukovićevim riječima, čini neformalna grupa građana čiji je cilj da do kraja ove decenije, po kvalitetu života građana, Cetinje postane ubjedljivo najbolja opština u Crnoj Gori i jedan od najboljih, najpoznatijih i najpoštovanijih regiona Evrope.

Upravo sam predao listu grupe građana pod nazivom “Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora”, što je ustvari ime razvojnog projekta koji bi, ukoliko budemo imali dovoljnu izbornu moć poslije izbora, dovoljan broj odbornika, nametnuli novoj opštinskoj vlasti i koji bi realno mogao da opštinu Cetinje, koja je zadnjih 30 godina doživjela sunovrat, pretvori u najbolju crnogorsku opštinu i jedan poštovan i poznat evropski region. Ideja je ustvari da se davni projekat ekološke države, koji sam predlagao prije 32 godine, primijeni u malom, na teritoriji opštine Cetinje, što je praktično teritorija strane Crne Gore. Za ostvarenje toga projekta imamo prirodne saveznike u svijetu, to je nekoliko stotina miliona ljudi među kojima su vrhunski naučnici i stručnjaci, glumci, sportisti, pjevači, donatori i tzv. društveno odgovorni, mogli bismo ga zvati zeleni kapital. Mi ćemo projekat predstaviti na skupovima u Cetinju, dakle to je razvojni projekat ekonomskog i društvenog preporoda Cetinja. Trenutak je, Cetinje je palo, nemamo više šta da čekamo, trebamo preuzeti našu sudbinu u naše ruke i napraviti zbilja raj od ovog lijepog dijela zemlje – poručio je dr Hajduković.

Rok za predaju izbornih lista ističe večeras u ponoć, kada će se znati konačan spisak učesnika izbora.

Izvor: RTV Cetinje

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije