Connect with us

Vijesti

I ON IM ZASMETAO: SPC reagovala na druženje Đokovića sa guruom Mohanđijem

Published

on

Druženje indijskog gurua Mohanđija sa porodicom Đoković nije se dopalo episkopu zvorničko-tuzlanskom, vladiki Fotiju.

Naime, Jelena Đoković je ove nedjelje posjetila Kosovo i Metohiju u društvu porodice Divac i gurua Mohanđija.

Fondacije „Novak Đoković“, „Ana i Vlade Divac“ i „Mohanđi“ bile su u humanitarnoj misiji.

Jelena Đoković je u pratnji indijskog gurua obišla kosovske svetinje Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane, na šta je reagovao vladika Fotije.

„Ne slušajte, braćo i sestre, učenja raznih gurua istočnjačke religije, samo treba da slušamo našu svetu svetosavsku crkvu“, poručio je vladika, a prenosi portal in4s.

Guru Mohanđi je rođen 1965. godine, bivši je biznismen u industriji nafte, zaljubljenik je u Bosanske piramide i održava seanse, uz vođenje humanitarne fondacije.

Poslije posjete, Jelena Đoković je najavila promjenu pojedinih običaja.

„Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osjetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili svijeće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posjetili. Svijeća je simbol nesebične žrtve – ona sagorijeva sebe da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promijenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posjetama usamljenim velikim svijećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvijetle sve nas i budu nam smjernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoliveva svemu”, rekla je Jelena Đoković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije