Povežite se sa nama

Vijesti

IZ BOŠNJAČKE STRNKE: Glasovima 76 poslanika Ibrahimović izabran za potpredsjednika Skupštine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke i predsjednik ove političke partije Ervin Ibrahimović izabran je danas za potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Njegov izbor u parlamentu podržalo je 76 poslanika, dok je jedan bio protiv. Glasanje je bilo tajno.

Poslanici su danas usvojili i izmjene Poslovnika, kojim se predviđa da se broj potpredsjednika povećava sa tri na četiri, od čega su dva poslanika parlamentarne većine, jedan je iz opozicije, a jedan potpredsjednik je iz manjinske partije.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da su se i u prošlom i u ovom mandatu zalagali da manjinske partije budu dio rukovodećih pozicija u parlamentu, ali i da budu dio vlade.

– U moru pomame građanštine i građanskih partija, čast mi je u ime nacionalne stranke da vam čestitam – poručio je on i poželio da kada manjinske partije dobiju ministarsko mjesto da ono ne bude nužno vezano za manjinske narode.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je da vjeruje da će Ibrahimović nastaviti da promoviše prave vrijednosti.

Poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović siguran je da je izbor Ibrahimovića “stisak pomirenje, nacionalne i međuvjerske toleracije”.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović podsjetio je i da je u ranijim sazivima Skupštine uvijek bilo jednog potpredsjednika iz reda manjinskog naroda, ali je pohvalio što je izmjenama Poslovnika to precizno definisano tim aktom.

– Nadam se da mu mandat neće trajati još dugo, jer se mi iz opozicije nadamo rekonstruisanoj vlasti – poručio je on.

Poslanik DF-a Branko Radulović rekao je da će Ibrahimović “prvi poslije Tita dobiti 81 glas”.

– Morate znati da u određenim političkim trenucima svako vas hoće. Ja sam vas projektovao bio za drugu funkcije, da budete dio reformske vlade, potpredsjednik te vlade – rekao je on.

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović ocijenio je da je ovaj dugo čekan – da u jednom budu potpuno složni.

– Od prvog dana smo se zalagali da u Vladi (premijera Zdravka) Krivokapića bude predstanik manjinskog naroda i manjinske partije. To se do danas nije desilo, ali mi je drago da Skupština Cren Gore razmišlja o tome – kazao je on.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković rekla je da Ibrahimovića cijeni politički i lično.

– Uvijek je na pravi način da pokaže kako se brani građanska, multinacionalna Crna Gora – istakla je, pored ostalog, ona.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar čestitao je Ibrahimoviću što je izabran za potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

– Želim mu da funkciju obavlja na čast i ponos i narodu koji predstavlja – poručio je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije