Povežite se sa nama

Vijesti

IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONIKA: Vlada podržala pooštravanje kazni za napade na novinare

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada Crne Gore podržala je predlog izmjena Zakonika o krivičnom postupku, kojima je predviđeno pooštravanje kazni za napade na novinare i uvođenje novih krivičnih djela

Formalni predlagač izmjena je poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, na inicijativu nekoliko nevladinih organizacija (NVO).

“Vlada je zaključila da Skupštini Crne Gore dostavi Mišljenje u kome su razlozi za izmjenu Krivičnog zakonika, radi bolje zaštite novinara i drugih službenih lica, ocijenjeni opravdanim, imajući u vidu visoko mjesto koje na skali vrijednosti zauzimaju sloboda medija i sloboda izražavanja u svakom demokratskom društvu”, saopštila je Vlada.

Podsjetimo, predložene su pooštrene kazne od jedne do osam godina zatvora, umjesto šest mjeseci do pet godina, za nanošenje teških tjelesnih povreda novinarima, maloljetnicima, trudnicama i službenim licima.

Predviđene su kazne od tri mjeseca do tri godine za sprječavanje novinara u vršenju profesionalne radnje.

Takođe, ubistvo novinara i drugih lica koja obavljaju posao od javnog značaja tretiraće se kao teško ubistvo i počinilac će se kazniti zatvorom od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije