Connect with us

Vijesti

JANKOVIĆ: Piromane identifikovati i imena javno saopštiti

Published

on

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković kazao je da će narednih dana Upravi policije podnijeti krivične prijave protiv NN lica koja su podmetunila požar na Gorici, jer je krajnje vrijeme, kako je rekao, da se sankcionišu piromani. Sigurno će se, navodi, boriti protiv njih, te da će učiniti sve da piromani budu identifikovani, a njihova imena javno saopštena kako bi se stalo na kraj divljaštvu i silovanju prirode

U Jutarnjem programu TVCG je rekao da su požar uspjeli da stave pod kontrolu pred samu noć prethodnog dana, kada su organizovali hlađenje prostora.

“Imali smo osam vozila, 20 vatrogasaca, koji su čitavu noć obilazili teren i vršili nalivanje opožarenog dijela i gašenje onog dijela gdje imamo velike naslage raznog biljnog otpada, gdje postoji mogućnost izbijanja požara, obzirom da imamo najave da danas može doći do pojačanog vjetra što bi nam otežalo situaciju”, rekao je Janković.

Objašnjava da su dojavu o požaru dobili oko 11 sati i 17 minuta, u dijelu brda koji gleda prema naseljima Konik i Stari aerodrom.

“Dok smo u potpunosti likvidarali taj požar, po nama od strane NN lica na više mjesta je podmetnut požar na sjevernom i sjeverozapadnom dijelu Podgorice. Imali smo podmetanja požara u blizini OŠ Branko Božoviću u Zagoriču, gdje su bile ugrožene kuće i stambeni objekti”, rekao je Janković, napominjući da su pomagale kolege iz Danilovgrada, Kolašina i sa Cetinja.

Bila je angažovana avio-helikopterska jedinica MUP-a, kao i helikopteri Vojske Crne Gore (VCG).

Okolnosti pod kojima je došlo do požara utvrdiće, kaže, nadležni državni organi, a podnijeće krivičnu prijavu Upravi policije: “Krajnje je vrijeme da se javnost upozna sa tim, da se ljudi koji su aktivni piromani sankcionišu, jer zbog toga može odgovarati šira zajednica”.

Uspjeli su, kazao je, da sačuvaju onaj dio Gorice koji je pod velikom i gustom šumom, a požarom je zahvaćen onaj dio izložen samom vjetru, gdje su bile posađene mlade sadnice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije