Povežite se sa nama

Vijesti

Joanikije: Crkva poštuje nauku i medicinu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Od epidemije korona virusa gora je epidemija straha, a Crkva poštuje nauku i medicinu i nikad se nikakvim zvaničnim dostignućima medicine do nikada nijesmo suprotstvaili niti ih poricali, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

On je juče nakon liturgije u manastiru Ostrog, povodom praznika Vavedenja Presvete Bogorodice, govoreći o epidemiji korona virusa, rekao da “moramo držati vrata manastira Ostroga i ćivot Svetog Vasilija cijelo vrijeme otvorenim”.

“Da bi svi oni i koji boluju i oni koji se trude oko bolesnika, a koji žele da dođu ovdje da se pomole Bogu i za svoje, i za zdravlje svojih bližnjih, da im omogućimo pristup najvećem iscjelitelju i čudotovrcu, Svetom Vasiliju Ostroškom. Da odavde svi ponesu utjehu u svom srcu i da se ohrabre. Proći će i ova epidemija, bile su i ranije sve opake epidemije i trajale tu oko dvije godine. Nadamo se da će i ova brzo proći”, rekao je Joanikije.

On je naglasio da jegora od epidemije ovog virusa epidemija straha.

“Ljekari sami kažu da su gledali teške bolesnike, ali ako se ne boje i ako se Bogu mole i u Boga uzdaju, onda su mnogo jači. A kažu da oni koji dođu i sa lakšom slikom bolesti, a prepadnu se, da je to najopasnije i ako ih uhvati panika. A kako ih neće uhvatiti panika kad se širi panika putem medija. I mnogo toga se nerazumno radi. Naravno, mi kao Crkva, poštujemo nauku, medicinu, nikakvim zvaničnim dostignućima medicine se nikada nismo suprotstavili, niti ih poricali, već smo ih afirmisali i preporučivali, kao što i sada poštujemo i poručujemo da se ljudi čuvaju i poštuju preporuke medicinske nauke”, rekao je Joanikije.

Ipak, kako je kazao, “nije sve u medicini, nije sve u tome ni koliko će čovjek živjeti, nego kako će živjeti”.

“Najvažnije je da sačuvamo vjeru, obraz, čast i ljubav prema Bogu i prema bližnjima”, rekao je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije