Povežite se sa nama

Vijesti

JOKOVIĆ: “O Đukanoviću da odlučuje nezavisan Ustavni sud”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je, povodom usvojenog predloga u Skupštini za pokretanje postupka utvrđivanja da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavama i postupanjima na Cetinju početkom septembra grubo povrijedio član 14. Ustava Crne Gore, da Ustavni sud sada nema kvorum i da se neće sastati, a ni o tome odlučivati

Predlog je pokrenut na osnovu inicijative Socijalističke narodne partije. SNP smatra da je izjavama i postupanjem Đukanović na Cetinju početkom septembra grubo povrijedio član 14. Ustava Crne Gore koji propisuje da su vjerske zajednice odvojene od države, kao i da su one ravnopravne i slobodne u vršenju vjerskih obreda i vjerskih poslova.

“Mislim da ne može u tom sastavu odlučivati i mi bi voljeli da poslije izbora Ustavnog suda, ne političkog, nego nezavisnog Ustavnog suda, da se to tada određuje”, istakao je Joković za Portal RTCG.

Po njegovom sudu, Crnoj Gori je potreban nezavisni Ustavni sud, koji, kako kaže, nije politički sud, kao što je do sad bio.

“Mislim da Ustavni sud sada nema kvorum i definitvno se neće sastati ni o tome odlučivati”, zaključio je Joković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije