Connect with us

Vijesti

KAŠĆELAN – NAGIJEV: Prijestonica Cetinje privlačna za strane investitore

Published

on

Prijestonica Cetinje nudi niz mogućnosti za ulaganje investitora iz Azerbejdžana, kako u oblasti turizma, tako i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i savjetnika u ambasadi Azerbejdžana, Azada Nagijeva

Kašćelan je kazao da je Cetinje centar crnogorske kulture, istorije i tradicije.

“Na teritoriji grada se nalaze dva nacionalna parka, a dobra infrastrukturna povezanost sa drugim djelovima Crne Gore se unapređuje svakodnevno“, rekao je Kašćelan.

On je, kako je saopšteno iz Prijestonice Cetinje, naveo da vjeruje da je crnogorska prijestonica privlačna za pokretanje novih investicija, a lokalna samouprava je izuzetno posvećena kreiranju što povoljnijeg ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta.

Kašćelan je dodao da očekuje da Skupština Prijestonice u ponedjeljak usvoji set podsticajnih mjera za investicije, čime se kreira prostor za snažnija ulaganja u Cetinje.

Nagijev je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i bilateralnim odnosima dvije države.

On je kazao da je najveća investicija iz Azerbejdžana – Porto Novi – dokaz prijateljstva i partnerstva država te da žele da imaju slične projekte prijateljstva u svakom crnogorskom gradu.

Sagovornici su razgovarali i o velikim potencijalima investicija u sektoru energetike, čime bi bila ojačana ukupna crnogorska privreda i podstaknut ekonomski rast i razvoj države.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije