Connect with us

Vijesti

KNEŽEVIĆ SAOPŠTIO: “Prisluškivali cijeli hotel i seminar DF-a”

Published

on

Čelnici Demokratskog fronta (DF) saoštili su da su po operativnim saznanjima koje su dobili iz Ministarstva unutrašnjh poslova došli do podataka da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) 5, 6. i 7. jula 2020. godine ozvučila cijeli hotel “Palas” u Petrovcu u prisluškivala 278 anketara, poslanika i funkcionera DF-a koji su bili na seminaru

“Ovi podaci najbolje govore o tome u kakvom diktatorskom sistemu smo živjeli i u na koji način se DF doživljavao od prethodnog režima. Jedan dio tih snimaka je objavljivan na portalu Udar koji je bio formiran za obračun sa DF-om”, rekao je Milan Knežević na konferenciji za medije.

On je pozvao direktora ANB-a Dejana Vukšića da saopšti da li imaju saznanja o ovim navodima.

“Pozivamo tužilaštvo, ali ne Milivoja Katnića, jer je nedostojan te funskcije i jer će istragu pokušati da skrene u rukavce, da istraži ovu informaciju, a ja ću kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu inicirati da se saslušaju svi nadležni vezani za ovu aferu koja je u značajnoj mjeri skandaloznija od afere prisluškivanja u SDT-u”, naveo je Knežević.

Poručio je da svi nalogodavci “ovog antiustavnog čina” moraju da odgovaraju.

“Ovo što smo mi saznali, nije zabilježeno u istorijama službi”, naglasio je Knežević.

Andrija Mandić je kazao da ovaj slučaj govori ko je bio ključni protivnika Mila Đukanovića i DPS-a.

“To govori i da nijeesu imali informatore u DF-u jer u suprotnom ne bi morali da ozvuče svaku sobu u hotelu Palas. Da je DF sarađivao sa režimom Mila Đukanovića ne bi bio potrebe da se prisluškuju”, rekao je Mandić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije