Povežite se sa nama

Vijesti

Knežević: Spreman sam koliko sjutra da dođem u Podgoricu i iznesem sve dokaze o lopovluku Mila Đukanovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Duško Knežević, najbogatiji crnogorski biznismen i nekadašnji finansijer predsjednika Crne Gore, protiv koga je Interpol ukinuo čak tri potjernice pošto je utvrdio da je žrtva političkog progona, kaže da je spreman koliko sjutra da ode u Podgoricu i iznese sve dokaze o korupciji Mila Đukanovića.

“U Londonu sam već tri godine u egzilu. Čuva me specijalni protivteroristički tim Skotland jarda jer smo moja porodica i ja u Londonu bili ugroženi u više navrata, pa je Engleska podigla stepen naše bezbjednosti na najviši nivo. U Crnoj Gori već tri godine traju sudski postupci protiv mene, ali još nijedan glavni pretres nije održan. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore i tužilac Milivoje Katnić nastoje da spriječe moje svedočenje protiv Đukanovića. Očekivao sam da će posle odluke Interpola i Crna Gora ukinuti potjernicu protiv mene i omogućiti da se sudski postupak normalno vodi. To im očigledno nije u interesu jer hoće da mi oduzmu kompletnu imovinu vrijednu oko 700 miliona evra”, kaže Duško Knežević.

Advokat Zdravko Đukanović, branilac bankara, kaže da je predlagao da Knežević svedoči putem video-linka, ali da je Katnić i to odbio.

“Doskora Kneževića nisu ni pozivali na sud, ali su sada počeli da mu šalju pozive. Sada imamo apsurdnu situaciju, dostavili smo njegovu adresu u Londonu, pozivi mu stižu i on želi da svedoči, ali pošto je crnogorska potjernica još na snazi, ima zabranu Engleske da napusti njihovu teritoriju dok traje ekstradicioni postupak. Viši sud u Podgorici, s jedne strane, želi da čuje Kneževića, ali SDT na čelu sa Katnićem po svaku cijenu nastoji to da spriječi”, ističe Đukanović, i dodaje da su protiv Mila do sada podnijeli više od 20 krivičnih prijava, ali se po njima uopšte nije postupalo.

“Poslednju krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore podnijeli smo u septembru 2021. jer je izvršio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje kada je Srpsku pravoslavnu crkvu u razgovoru za „Jutarnji list“ nazvao kvaziverskom zajednicom, iako je ona formirala državu Crnu Goru. Nije pomenuo Kneževića, ali je protiv njega, kao i drugih koje je označio kao svoje neprijatelje koristio isti ovaj metod – međunacionalne zavade – navodi Đukanović, i objašnjava da je situaciju jako lako riješiti povlačenjem potjernice i zakazivanjem suđenja na koje bi Knežević odmah otišao.

Izvor: “Alo.rs”

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije